Μεταβολή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες και από τα βόρεια με κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαχαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6 με 7 μποφόρ) και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα:
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία. Σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική ΠελοπΠελοπόννησος

Καιρός: αρχικά στην Ήπειρο και βαθμιαία στα νησιά του Ιονίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική ΠελοποννΠελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που στη Θεσσαλία και την Στερεά θα είναι τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη.

Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος. Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
 
Top