Ελέγχους σε καταστήματα της Μυκόνου, της Σαντορίνης και του Ρεθύμνου, για παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο, όπως ανακοίνωσε η Οικονομική Αστυνομία.

Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε δύο εστιατόρια μπαρ στη Μύκονο που δεν είχαν κόψει αποδείξεις 3.052 ευρώ το ένα και 1.730 ευρώ το άλλο, ενώ στη Σαντορίνη βρέθηκαν τέσσερα εστιατόρια- μπαρ που απασχολούσαν εργαζόμενους χωρίς να τους έχουν δηλώσει.

Ακόμη, στο Ρέθυμνο, σε παραλιακό μπαρ-εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται 10 εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ ένα ακόμα εστιατόριο απασχολούσε άλλους τρεις αδήλωτους εργαζόμενους.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι το Σάββατο, είχαμε και επισήμως το πρώτο λουκέτο για φοροδιαφυγή, στην εταιρεία CAVA PANAS στα Άνω Πατήσια Αττικής.Ακόμη, στη Θεσσαλονίκη, σφραγίστηκε για 48 ώρες το Σάββατο η ψαροταβέρνα "Βασίλης" στην Περαία, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του δεν είχε κάψει 30 αποδείξεις. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νέο νόμο το όριο για να σφραγισθεί μία επιχείρηση είναι η μη έκδοση 10 τουλάχιστον αποδείξεων ή το ποσό της το ποσό να υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Μάλιστα, στην περίπτωση της ψαροταβέρνας σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε αποδείχθηκε ότι η σφράγιση είχε παραβιαστεί, πριν από την παρέλευση του 48ωρου που έληγε το πρωί της Δευτέρας, με αποτέλεσμα οι διωκτικές αρχές να προχωρήσουν στην σύλληψη του ιδιοκτήτη.

Από την ΕΛ.ΑΣ επισημαίνεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες.

news247.gr
 
Top