Αυτό είναι το νέο project το οποίο εξελίσσουν από κοινού η SoftBank με τη Honda!

H ιαπωνική εταιρεία SoftBank βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Honda, μιας και το επόμενο project τους είναι αυτές οι δυο εταιρείες να κατασκευάσουν ένα αυτοκίνητο το οποίο θα μιλάει στον οδηγό, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να διαβάζει και τα συναισθήματά του.

Σε ένα event στο Τόκιο, ο ιδρυτής της SoftBank Masayoshi Son, προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να φανταστούν πως έχουν στη διάθεσή τους ένα ρομπότ με εξαιρετική νοημοσύνη, το οποίο θα ήταν αφοσιωμένο 100% σε αυτούς. Κάνοντας ένα βήμα παραπάνω, ο Masayoshi Son, είπε στην ίδια μερίδα ανθρώπων να φανταστούν το μέλλον και πως σε αυτό τα αυτοκίνητα θα είναι ουσιαστικά υπερ-υπολογιστές. Κλείνοντας είπε πως η Honda θα είναι η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων που θα ενσωματώσει αυτή την καινοτόμα τεχνολογία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, εντός του αυτοκινήτου θα υπάρχουν αισθητήρες και κάμερες, τα οποία θα αναλύουν τη φωνή του οδηγού, και αναλόγως το σύστημα θα μπορεί να προσφέρει βοήθεια ή ακόμα και συμβουλές, ανάλογα τη περίσταση, όπως σε περιπτώσεις parking ή κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής διαδρομής.

Αυτό, σε συνδυασμό με την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης αναμένεται να φέρει ανακατατάξεις και στον ασφαλιστικό κλάδο. Αν και τίθεται ένα ερώτημα έπειτα κι από το ατύχημα με το Tesla, η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης είναι μια ρευστή και προκλητική κατάσταση για τους ασφαλιστές. Κι αυτό γιατί όλα βασίζονται σε έναν υπολογιστή, του οποίου το λογισμικό θα ανανεώνεται συνεχώς, διορθώνοντας τα όποια προβλήματα παρουσιάζει.
πηγη nextdeal.gr
 
Top