Επιστρέφοντας Αυγουστιάτικα από τις Διακοπές, αρχίζει ο σκληρός αποχωρισμός του καλοκαιριού και όλα να δείχνουν τον μήνα που ισοδυναμεί με την αρχή της χρονιάς ,τον Σεπτέμβρη, ως τον ‘‘ Γενάρη της καθαριότητας’’, για ένα καινούργιο οργανωμένο ξεκίνημα.

Κακά τα ψέματα, από μικρά παιδιά είμαστε »προγραμματισμένοι» να θεωρούμε τον Σεπτέμβρη ως την αρχή της χρονιάς. Στην πραγματικότητα είναι, ο κατεξοχήν μήνας ,που ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, η νέα εποχή μίας καινούργιας  σεζόν, οπότε είναι και η καλύτερη στιγμή ξεκινήματος μιας οργανωμένης καθαριότητας.

Σίγουρα, κανείς δεν θα σας απαγορεύσει να ξεκινήσετε την ‘’καινούργια οργάνωση για καθαριότητα’’ τον Ιανουάριο, αλλά αν θέλετε να θέσετε τις σωστές βάσεις  ‘’δεσίματος  με τους συμμαθητές’’ σας,  για μια  ομαλή επιστροφή  στις προεργασίες  των σχολείων,  θα έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να την κάνετε τον Σεπτέμβριο, ξεκινώντας με τις ετοιμασίες των παιδικών δωματίων.

Προάγοντας την καθαριότητα ……….βελτιώνουμε τον τρόπο ζωής!

Η υγεία αποτελεί ένα θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό για την ευημερία μιας κοινωνίας πολιτών, εξαρτάται δε σε μεγάλο βαθμό από τις Υπηρεσίες για Προαγωγή της Καθαριότητας και Υγιεινής. Η  ανάγκη μέριμνας για την υγεία, μέσα από την διαχείριση των προβλημάτων που ανακύπτουν στον εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο, έχει σαν αποτέλεσμα την υιοθέτηση ανάλογων εναλλακτικών μεθόδων με εστίαση σε μια συντονισμένη και άμεση προσπάθεια για την διασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής.

 «Η ανάγκη μιας επιμελημένης εφαρμογής μέτρων, με στοιχειώδεις κανόνες, για την τήρηση μιας αποτελεσματικά ισορροπημένης  καθαριότητας, δεν είναι μια δαπάνη ή μια πολυτέλεια, αλλά μια υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας αλλά και στο περιβάλλον»

Επιτακτική ανάγκη πλέον, οι μερικές μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες , διότι η επιμελημένη  εφαρμογή στοιχειωδών  κανόνων για την τήρηση μιας αποτελεσματικά ισορροπημένης  καθαριότητας μαζί με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, διασφαλίζει την καλύτερη ποιότητα ζωή, εξασφαλίζοντας περισσότερη  οικονομία από δαπάνες, ενώ συγχρόνως βοηθάμε και το περιβάλλον.

Μέχρι ‘‘χθες’’ η μετάβαση στη φθινοπωρινή καθημερινότητα και στις ευθύνες της δεν ήταν  δύσκολη.  Πρέπει να ξεχάσουμε παντελώς ότι γνωρίζαμε για την  συμβατική καθαριότητα, ή όποιο συμβατικό τρόπο για την καθαριότητα του σπιτιού μας όπου βιώνουμε την καθημερινότητα μας, όταν ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Η Πολιτεία μέσω των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, με μια εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο, μας ενημερώνει για την λήψη μέτρων προτεραιότητας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας,  λόγο της αύξηση των πληθυσμών σε πολλά παράσιτα (ζωικών εχθρών), αλλά και η αύξηση δερματικών λοιμώξεων υψηλής μεταδοτικότητας , ιών, βακτηρίων κλπ, συμπληρωματική της προηγούμενης εγκύκλιου ,για την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής στα Μ.Μ.Μ.,  με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Όλοι στις διακοπές θα είχατε δώσει περισσότερη  προσοχή στους χώρους διαμονής, διότι οι προκλήσεις των καιρών με την συνεχόμενη εξάπλωση της ψώρας,  αλλά και την  «αυξανόμενη έκρηξη των κοριών»  μαζί με τα  τσιμπούρια ,έχουν  αρχίσει  να μεταφέρονται ακόμα και στα ‘’καλύτερα τα σπίτια’’.

Και δεν ξεχνάμε ότι : ‘’Όταν η επιστροφή των διακοπών συνοδεύεται, με Κοριούς, ψείρες του σώματος, ψώρα  –μια άκρως μεταδοτική νόσο- και καλοκαιρινές  παρασιτώσεις , φέρνει παρενέργειες – όχι μόνο στην τσέπη– αλλά και στα κρεβάτια σας !!’’

forest-berries-_400 250Όπως κάθε χρόνο ,έτσι και φέτος,  πολλοί καταναλωτές δεν έχουν προλάβει να προσφέρουν στα χαλιά τους, ούτε μια στοιχειώδη απορρύπανση. Επιστρέφοντας αρχίζουν σιγά-σιγά να συνειδητοποιούν την αίσθηση της μούχλα στους εσωτερικούς χώρους  (στρώματα,  χαλιά,) μιας και τα τελευταία χρονιά είναι πιο συχνή, ένα αίτιο για συχνότερες διαταραχές σε αλλεργίες και αναπνευστικές παθήσεις. Το καλύτερο αντίδοτο για την επισφράγιση της , είναι η προσέλκυση  των εντόμων αίνιγμα( Ptinidae),  των “ενοχλητικών μεταναστών  ” (Pillbugs και Sow bugs) , αλλά και των ‘‘αρπακτικών ακάρεων’’ ,  δημιουργώντας έτσι  ένα οικολογικό αντιστάθμισμα απέναντι στα βιοκτόνα.

Η δράση λοιπόν για την διάσωση του περιβάλλοντος  αρχίζει από τους εσωτερικούς χώρους. Η σημερινή εποχή επιβάλει να δημιουργούμε τα “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”,  διότι όπως επισημαίνετε και από την  Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA), η εσωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να είναι έως και 100 φορές υψηλότερη, από ότι στον εξωτερικό αέρα.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στις αλλαγές που επιβάλλει η σημερινή εποχή, για την βελτίωση της ποιότητας του τρόπου ζωής , μας οδηγούν στην Διαφορετικότητα των καινοτόμων μεθόδων επαγγελματικής διαχείρισης , σε Υπηρεσίες Περιβαλλοντολογικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος , όπως οι Bio-εφαρμογές επαγγελματικής απορρύπανσης, αναζωογόνησης και εξυγίανσης, µε μικροβιολογικής & βακτηριακή  απολύμανση, ως μια αναβάθμιση ζωτικής σημασίας, απέναντι στην επικινδυνότητα της επιμόλυνσης των εσωτερικών χώρων.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή των μεθόδων, διότι µια εφαρμογή χωρίς τον κατάλληλο  εξοπλισμό , την επαγγελματική  κατάρτιση σε επαγγελματικές Bio-εφαρμογές, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε αντίστροφα αποτελέσματα από αυτά που προσπαθούμε να επιτύχουμε (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α.) .

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες υπό το πρίσμα των ραγδαίων εξελίξεων.

Αν έχει γίνει ‘‘ χρήση βιοκτόνων’’ στο σπίτι σας,  για ακάρεα, κοριούς, ψύλλους, σκόρους, σαράκι κ.λ.π, χωρίς τις ορθές πρακτικές εφαρμογών , εναρμονισμένες στις αρχές μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων, πρέπει να γίνουν Bio-εφαρμογές επαγγελματικής απορρύπανσης, αναζωογόνηση και εξυγίανσης, µε μικροβιολογικής & βακτηριακή  απολύμανση.
Η έξαρση των κοριών, αλλά και των παρασιτικών ακάρεων της ψώρας, δεν πρέπει να μας προκαλέσουν πανικό, αλλά ούτε να αντιμετωπίζονται με ερασιτεχνισμούς, διότι μπορεί να δημιουργηθούν μεγαλύτερα και πιο δαπανηρά προβλήματα.
Μην γίνεστε »Bio -κτόνος στο σπίτι σας’’ διότι, σύμφωνα με την ιδέα των δικαιωμάτων του βίου, δικαιώματα έχει κάθε μορφή του βίου , για την ικανοποίηση των αναγκών μιας ποιοτικά βελτιωμένης και υγιεινής ζωής, διαφορετικών αλλά και σύγχρονων μορφών ζωής  στη γη , μέσα από την προστασία της βιο-ποικιλότητας.
Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι το “υποτίθεται καθαρό” είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο, έτσι δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε ή/ και να το αμελούμε, εν όψει της χειμερινής περιόδου, διότι  η ανάγκη για καθαρισμό των ινωδών επιφανειών ( χαλιά-μοκέτες, σαλόνια, στρώματα κλπ) δεν είναι μόνον θέμα αισθητικής αλλά και υγείας.
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις πρακτικές διαφημίσεων – ανακοινώσεων, αλλά και  στις “ μισές αλήθειες” για την δήθεν ποιοτικά φθηνή καθαριότητα.
Για τα στρώματα, όπου είναι γνωστή σε όλους η συμβίωση μας με τα ακάρεα της ‘‘εσωτερικής σκόνης’’  πρέπει , αν δεν έχετε καθαριστή στρωμάτων , ανά τακτά χρονικά διαστήματα, (κάθε 2 βδομάδες), να τα βγάζετε έξω, να τα χτυπάτε φορώντας υποχρεωτικά μάσκα και να τα αφήνετε να τα βλέπει ο ήλιος, όταν όμως δεν έχει ‘‘Καυσαέριο’’.
Υπάρχει μεγάλη και ουσιώδη διάφορα μεταξύ της  Διαφορετικότητας των καινοτόμων μεθόδων επαγγελματικής διαχείρισης, σε Bio-εφαρμογές επαγγελματικής απορρύπανσης, αναζωογόνησης και εξυγίανσης, µε μικροβιολογική & βακτηριακή  απολύμανση και του  ‘‘ πλήρη βιολογικού’’  καθαρισμού, βιοκαθαρισμού ή/και του καθαρισμού στρωμάτων, απέναντι στην επικινδυνότητα της επιμόλυνσης  των εσωτερικών χώρων.
Εμείς συνεχίζουμε για την βελτίωση των συνθηκών προστασίας της υγείας στους εσωτερικούς χώρους , ανταποδίδοντας σας το πρόγραμμα  Reciprocity, όπου επεκτείνουμε  τις ικανότητες μας – χτίζοντας γέφυρες – για την εξυπηρέτηση των πελατών και συνεργατών μας. Μια παροχή βέλτιστης αξίας για τον πελάτη – συνεργάτη , ως συγκριτικό πλεονέκτημα ανταπόδοσης,  χωρίς εξαρτήσεις, ισοδύναμα,  δεσμεύσεις με ψιλά γράμματα , ή ένα παιχνίδι ανταλλαγής (quid – pro – quo), ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε τα ανταποδοτικά οφέλη σε παροχές.
Υ.Γ : Είμαστε στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσαμε να  φανούμε χρήσιμοι.

Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , στην πολυκατοικία, τις τοπικές και πληθυσμιακές ομάδες, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail κ.λ.π

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Πηγή:cleaningnews.gr
 
Top