Πόσες φορές δεν παρατηρούμε οδηγούς με ανοιχτά τα παράθυρα του αυτοκίνητου τους και την μουσική στην διαπασών! Πολλοί είναι και οι μουσικόφιλοι που έχουν εγκαταστήσει ολόκληρο ηχοσύστημα επιπλέον του συνήθους, για δυνατότερο ήχο! Υπάρχουν δε φορές που από την ένταση της μουσικής πάλλεται το ίδιο το όχημα αλλά και τα διπλανά διερχόμενα αυτοκίνητα!

Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 15 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας καθορίζονται οι διατάξεις περί θορύβου, η παραβίαση των οποίων επιφέρει πρόστιμο 80 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 ημέρες.

Δείτε εδώ πιο αναλυτικά:

ΑΡΘΡΟ 15: Εκπομπές ρύπων, θόρυβοι κ.λ.π.

Παράγραφος 4. Οι οδηγοί οδικών οχημάτων υποχρεούνται να μην παρενοχλούν τους άλλους χρήστες της οδού, τους παρόδιους και τους διαμένοντες επί της οδού, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, θόρυβο από τη χρήση ηχητικού συστήματος ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή, σκόνη, καπνό ή ρίψη υγρών, όποτε είναι αυτό δυνατόν να αποφεύγεται.

Πριν εγκαταστήσετε ηχεία μυθικών διαστάσεων στο όχημα σας σκεφτείτε πως υπάρχουν διάφοροι τρόποι να απολαύσετε τη δυνατή μουσική με λιγότερα χρήματα και πιο ενδιαφέρουσα παρέα από την τροχαία!



Μέντωρ Διαμεσολαβητής

(Νόμος: 2696/23.03.1999 ΦΕΚ.57α και αναπροσαρμογή Νόμος: 3542/02.03.2007/ΦΕΚ.50α) (source ©: www.kok.gr)
 nextdeal.gr
 
Top