Το... θαύμα επαναλαμβάνεται και φέτος τον Δεκαπενταύγουστο ή αν προτιμάτε και ο Νίκος Τόσκας ακολουθεί το έθιμο και έτσι και φέτος θα επιστραφούν οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας που έχουν κατασχεθεί από την τροχαία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: “Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας, που αφαιρούνται ή κατατίθενται στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα, 9 Αυγούστου 2016. Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., για παραβάσεις που βεβαιώνονται μέχρι και σήμερα, 9 Αυγούστου 2016.
Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.

Οι Αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.”
 
Top