Αποτέλεσμα εικόνας για anagennhsh keratsinioy

Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »

Η « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » καταγγέλει τον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστο Βρετάκο για αντιδημοκρατική αντίληψη και συμπεριφορά ,για θεσμική απρέπεια και υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τελευταίο κρούσμα ο για άλλη μια φορά συνειδητός και μεθοδευμένος αποκλεισμός όλων των δημοτικών παρατάξεων και από το τέταρτο τεύχος της εφημερίδας του Δήμου που πληρώνεται από όλους τους δημότες , με αποτέλεσμα η εφημερίδα του Δήμου να ενημερώνει μονόπλευρα,να αποκλείει απόψεις και να εκφράζει μερίδα της παράταξης του Δημάρχου και μόνο. Ο αποκλεισμός δε αυτός είναι απολύτως ετσιθελικός και προκλητικός  ,αφού για το θέμα,με πρωτοβουλία τους επικεφαλής μας Ζαχαρία Ζούπη είχε γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και είχε εντοπιστεί το πρόβλημα μετά την κυκλοφορία των τριών πρώτων τευχών.Τότε ο Δήμαρχος μέσα από την απεραντολογία στην οποία είχε καταφύγει όπως συνηθίζει για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα , υποτίθεται ότι είχε δεχτεί να ενημερώνονται οι παρατάξεις έγκαιρα ώστε να δίνουν έγκαιρα τα κείμενάτους πριν από την έκδοση κάθε τεύχους.Επίσης , με έγγραφό του ο επικεφαλής μας ( ΑΠ 35533 / 1-7-2016 ) ρωτούσε πότε θα κυκλοφορήσει το επόμενο τεύχος της « εφημεριδας του Δήμου » και μέχρι πότε η « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » θα πρέπει να στείλει το κείμενο που της αναλογεί. Σ ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ,ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟ 4ο ΤΕΥΧΟΣ .ΑΠΛΑ, ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΥΠΩΜΕΝΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ! Αυτή είναι η δημοκρατικότητα φαίνεται του Δημάρχου και κάποιων συνεργατών του που δεν απαντούν καν σε ερωτήματα παρατάξεων και προετοιμάζουν την εφημερίδα του Δήμου σχεδόν κρυφά από τις παρατάξεις και τους φορείς της πόλης .

Αυτό, θέλει δεν θέλει ο Δήμαρχος ,δεν θα ξαναγίνει.Η εφημερίδα του Δήμου δεν είναι προσωπικό έντυπο προβολής ενός ανύπαρκτου έργου του Δημάρχου

-  Η « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » θα επιβάλει με κάθε τρόπο την άποψή της ,ότι η εφημερίδα του Δήμου πρέπει να χαρακτηρίζεται από δημοκρατικότητα, αντικειμενικότητα , ανοικτό πνεύμα και πλουραλισμό κάτι που επιβάλει να φιλοξενούνται σ΄αυτή απόψεις όλων των παρατάξεων ,φορέων της πόλης και μεμονωμένων πολιτών .
- Καλούμε δε και όλες τις άλλες δημοτικές κινήσεις να το απαιτήσουν .
- Προτείνουμε δε την δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής που θα είναι υπεύθυνη για την συγκέντρωση και την επιμέλεια της ύλης , με την συμμετοχή και δημοσιογράφων της πόλης μας και οι οποίοι εθελοντικά μπορούν να συμβάλουν .Προτείνουμε δηλαδή κάτι το αυτονόητο και ουσιαστικό .

Ως Κίνηση όμως είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε σε όλους τους Κερατσινιώτες και τους Δραπετσωνίτες την απαράδεκτη υποδοχή καθε άλλης άποψης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που αντιμετωπίζεται με φωνές , προσωπικές επιθέσεις, διαστρέβλωση της αλήθειας , ειρωνία, αποφυγή ουσιαστικών απαντήσεων και πολιτικό κουτσαβακισμό  από τον Δήμαρχο . Αυτό συνέβη και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24-8 ,’οταν ο επικεφαλής μας διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι οι δημοτικές κινήσεις αποκλείστηκαν για άλλη μια φορά από το τεύχος της εφημερίδας .Ο Δήμαρχος κατέφυγε για άλλη μια φορά στις γνωστές συμπεριφορές ,καταφεύγοντας σε ψέμματα περί ενημέρωσής μας ,κάτι που ποτέ δεν έγινε. Σ΄αυτή την κατεύθυνση περιφέρει ένα έγγραφο προς την Επιτροπή Διαλόγου του Δήμου πριν ένα χρόνο ,όπου γενικά αναφέρεται ότι θα κυκλοφορεί εφημερίδα του Δήμου και αν θέλει κάποιος μπορεί να στέλνει κείμενα.Είναι αστείο αυτό.Τι πρέπει δηλαδή να κάνει ένας φορέας ; Να στέλνει γενικά κείμενα μήπως και κάποια στιγμή βγει εφημερίδα; Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον Δήμαρχο κάθε φορά που είναι να βγαίνει εφημερίδα να στέλνει μια επιστολή η έστω ένα email προς τους επικεφαλής των κινήσεων η και κάποιους φορείς ,θέτοντας χρονικό όριο για την παραλαβή των κειμένων; ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.ΑΠΛΑ ,Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΣΩΣΤΟ. ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ  ΘΕΛΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΛΗ .

Για να φανεί δε η αλήθεια ρωτάμε δημόσια :
-          Υπάρχει καμια δημοτική κίνηση που να ενημερώθηκε ότι θα βγει τεύχος της εφημερίδας μέσα στο Καλοκαίρι και να στείλει κείμενο; Δεν νομίζουμε.....
-          Υπάρχει έστω και ένας μαζικός φορέας που να είχε αντίστοιχη ενημέρωση; Δεν νομίζουμε...
Ας αφήσει λοιπόν τα αστεία ψεματάκια ,τις υπεκφυγές και τα αντιδημοκρατικά παραληρήματά του ο κ.Βρετάκος γιατί εκτίθεται με μια συμπεριφορά που δεν ταιριάζει σε Δήμαρχο. Ας αφήσει δε και τις φωνές και τους φραστικούς προπηλακισμούς γιατί δεν καταλαβαίνουμε τίποτα όταν είναι να υπερασπιστούμε την δημοκρατική ,εύρυθμη, σοβαρή λειτουργία του Δήμου .Αν δε θέλει να εκδίδει εφημερίδα της παράταξής του , ας την πληρώνει από την τσέπη του. Ας αφήσει δε τις λογικές των αποκλεισμών και στην εφημερίδα του Δήμου, αλλά και σε άλλα θέματα γιατί και δεν θα περάσει και θα το πληρώσει. Διοικεί Δήμο και όχι καμια σέχτα,άρα υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστεί κάθε αυθαιρεσία και κάθε κατάχρηση εξουσίας  .Ας το έχει κατά νου .

Για να μην έχει δε να πει τίποτα ,τον ρωτάμε από τώρα απλά , δημόσια και με σαφήνεια:

ΠΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ, ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ , ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ;

Απαντείστε Δήμαρχε ! Είναι απλό ......

Αυτά προς το παρόν ...
 
Top