Παιχνίδι” με τους περιφερειακούς σταθμούς από τα τηλεοπτικά κανάλια που φοβούνται πως θα χάσουν στη δημοπρασία των αδειών. Οι τιμές πώλησης βρίσκονται στα 4 εκατ. ευρώ για την απόκτηση μιας εταιρείας περιφερειακού καναλιού, που θα επιτρέψει σε όσους αποκλειστούν από τη διαδικασία να συνεχίσουν να εκπέμπουν. Ένα δεύτερο μέτρο...

που θα εφαρμόσουν είναι η αλλαγή του χαρακτήρα του προγράμματός τους, από γενικής στόχευσης σε θεματικό ενημερωτικό ή μη. Τον δρόμο άνοιξε το Μακεδονία TV, που κατέθεσε σχετική αίτηση στο ΕΣΡ, έχοντας ήδη αφαιρέσει τις ενημερωτικές εκπομπές από το πρόγραμμα, και, όπως φαίνεται, θα ακολουθήσει το MEGA, ως ψυχαγωγικός σταθμός, προσπαθώντας να παραμείνει στον αέρα.

Είναι όμως πολύ πιθανό να κατατεθούν και αιτήσεις για αμιγώς ενημερωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας. Μέχρι την προκήρυξη των θεματικών αδειών εθνικής κάλυψης, οι σταθμοί θα μπορούν να εκπέμπουν με μεταβατικό καθεστώς λειτουργίας, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Το πρόβλημα, φυσικά, είναι πως δεν υπάρχει ΕΣΡ, ώστε να αποφανθεί επί των αιτήσεων.
πηγη satleo.gr
 
Top