Σε… κυνήγι μαγισσών εξελίσσεται ο εντοπισμός των παράνομων μικροπωλητών από την μία άκρη του νησιού έως την άλλη, λόγω του...περιορισμένου προσωπικού που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Ρόδου αλλά και εξαιτίας του ό,τι η παράνομη δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί, είναι πολύ καλά οργανωμένη.
Από χθες Τρίτη, οι έξι δημοτικοί υπάλληλοι που έχει στη διάθεσή του ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα και Επιχειρηματικότητας – Υποστήριξης Επενδύσεων και Απασχόλησης κ. Γιώργος Πόκκιας, ενισχύθηκαν με την συνδρομή και ενός υπαλλήλου σεκιούριτι, που διατέθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Κακούλη, προκειμένου να ενισχυθεί ο έλεγχος της κεντρικής παραλίας του νησιού από το ξενοδοχείο Belvedere μέχρι και το ΕΛΛΗ, όπου οι παράνομοι μασέρ, έχουν στήσει κυριολεκτικά πάρτι!

Όπως δηλώνει στην «δ» ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πόκκιας, αν και οι έλεγχοι είναι εντατικοί και καθημερινοί, το δίκτυο των παράνομων μασέρ είναι πολύ καλά οργανωμένο με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά από τον εντοπισμό και την απομάκρυνσή τους, να επιστρέφουν στα «πόστα τους».

Για το λόγο αυτό από χθες, 2 Αυγούστου, τους υπαλλήλους που πραγματοποιούν ελέγχους στην παραλία, συνδράμει και ένας υπάλληλος εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης στο κεντρικό παραλιακό μέτωπο του νησιού, το οποίο δέχεται καθημερινά χιλιάδες κόσμου.

Την ίδια ώρα οι έξι μόλις υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εμπορίου, είναι επιφορτισμένοι να πραγματοποιούν ελέγχους σε όλο το νησί όπου το παρεμπόριο ανθεί, δημιουργώντας πλείστα όσα προβλήματα στους νόμιμους εμπόρους, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει σαρώσει τα πάντα.

Τα «πρωτεία» στους παράνομους μικροπωλητές, φαίνεται πως έχουν οι Πακιστανοί, οι οποίοι φτάνουν μέχρι την άλλη άκρη του νησιού για να πουλήσουν μικροαντικείμενα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Πόκκια, αν υπήρχε συνδρομή της αστυνομίας στην προσπάθεια που καταβάλλεται, η κατάσταση θα ήταν βελτιωμένη. Όπως λέει, το περιορισμένο προσωπικό του Δήμου Ρόδου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση και η αστυνομία δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στα αιτήματα για παρεμβάσεις και συλλήψεις των παράνομων μικροπωλητών που «οργώνουν» τη Ρόδο.

Την ίδια ώρα, μία ακόμα «πληγή» λαβώνει την εικόνα της Ρόδου, κι αυτή δεν είναι άλλη από τους «εισαγόμενους» τσιγγάνους που έρχονται κάθε σεζόν στη Ρόδο για να… εργαστούν.

Εκτός από την επαιτεία στην οποία επιδίδονται παρενοχλώντας τους τουρίστες και ταλαιπωρώντας ζώα που έχουν μαζί τους χρησιμοποιώντας τα ως «δόλωμα» για να ευαισθητοποιούν τους περαστικούς, τις τελευταίες ημέρες πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες από ανθρώπους που έπεσαν θύματα κλοπής από τσιγγάνους!

Τα περισσότερα περιστατικά κλοπής έχουν σημειωθεί εντός των τειχών της Παλιάς Πόλης, όπου παρά τους καθημερινούς ελέγχους από δημοτικούς υπαλλήλους, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί.

Τσιγγάνοι, βρίσκονται σε κάθε γωνία, επαιτώντας και παρενοχλώντας τους περαστικούς τους οποίους με την πρώτη ευκαιρία κατακλέβουν!

Και φέτος, όπως φαίνεται, η σεζόν κυλά με τα προβλήματα να παραμένουν ανοικτά, αφού ο περιορισμένος αριθμός δημοτικών υπαλλήλων που πραγματοποιούν τους ελέγχους, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, δεν επιτρέπουν την αντιμετώπιση και την επίλυσή τους.
 
Top