Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας  για τα έσοδα ούτε τίθεται θέμα ενεργοποίησης του δημοσιονομικού «κόφτη», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Υπογραμμίζουν ότι οι ταμειακές εισπράξεις του Δημοσίου τον Ιούλιο, εμφανίζουν υπέρβαση 105 εκατομμυρίων ευρώ έναντι του αναθεωρημένου στόχου του Προϋπολογισμού.Τρ. Αλεξιάδης: Είμαστε πάνω από το στόχο στα έσοδα του προϋπολογισμού

«Είμαστε πολύ πιο πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού στα έσοδα και αν συνεχιστεί αυτή η θετική πορεία δεν θα χρειαστεί ενεργοποίηση του κόφτη», επιβεβαίωσε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρ.Αλεξιάδης, σε συνέντευξη του στον ρ/σ Παραπολιτικά την Τετάρτη:

- Στον πιο δύσκολο μήνα του επτάμηνου Ιανουάριος- Ιούλιος 2016, με στόχο εσόδων του Προϋπολογισμού 5,575 δις, εισπράξαμε 333 εκατομμύρια λιγότερα και όχι 500 εκατομμύρια όπως γράφουν διάφορα ΜΜΕ.

- Αν ακολουθούσαμε τις τακτικές προηγούμενων κυβερνήσεων ως προς τις επιστροφές και δίναμε λιγότερες, δεν θα είχαμε τόση απόκλιση στα ¨καθαρά έσοδα¨.

- Τα πραγματικά νούμερα δείχνουν πως για το επτάμηνο Ιανουάριος- Ιούλιος 2016, είμαστε 621 εκατομμύρια πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού.

- Τα τελωνειακά έσοδα δεν ακολουθούν ευθύγραμμη πορεία όπως τα φορολογικά. Υπάρχουν μήνες με μεγαλύτερη κίνηση σε καπνικά, καύσιμα και εισαγωγές αυτοκινήτων, όπου και τα τελωνειακά έσοδα παρουσιάζονται αυξημένα.

- Έχουμε αυξημένα έσοδα από μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, όπως αποτυπώνονται στους πίνακες που κατατέθηκαν στη Βουλή στο Νομοσχέδιο κατά του λαθρεμπορίου καπνικών.

- Το 2016 υπάρχει απόκλιση στην είσπραξη ΦΠΑ στα νησιά αλλά είναι μικρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αναμένεται να μειωθεί κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

- Είμαστε πολύ πιο πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού στα έσοδα και αν συνεχιστεί αυτή η θετική πορεία δεν θα χρειαστεί ενεργοποίηση του κόφτη.
πηγη
 
Top