Για πολλοστή φορά κακοποιός που λαμβάνει άδεια από τις φυλακές προχωράει άμεσα σε νέο κακούργημα... 

Αυτή τη φορά, συνελήφθη σήμερα στο Αιτωλικό, από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, σε συνεργασία με άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 33χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για ληστεία και απόπειρα βιασμού.


Ειδικότερα, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, στο Αιτωλικό, μία 73χρονη ανέμενε εξωτερικά του χώρου των ΚΤΕΛ Αιτωλικού, να την παραλάβει συγγενικό της πρόσωπο, τα χαρακτηριστικά του οποίου όμως δεν γνώριζε.

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε ο δράστης, ο οποίος μόλις την είδε να περιμένει και μάλιστα να ρωτάει δίχως να γνωρίζει το πρόσωπο εκείνου που θα την παραλάμβανε, εμφανίστηκε μπροστά της με μοτοσικλέτα και την παραπλάνησε ως προς την ταυτότητα του, δήθεν πως ήταν εκείνος που αναζητούσε η ηλικιωμένη. Στη συνέχεια, την επιβίβασε στη μοτοσικλέτα του και την μετέφερε σε ερημική τοποθεσία, στην περιοχή του Πόρου, Αιτωλικού.

Στη συνέχεια, την οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο και με την άσκηση σωματικής βίας της αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο και 105 ευρώ, που είχε πάνω της, ενώ αποπειράθηκε να την βιάσει, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει, καθώς η ηλικιωμένη έβαλε τις φωνές, ο δράστης παράτησε τις προσπάθειές του και τράπηκε σε φυγή.

Η τυχερή μέσα στην ατυχία της ηλικιωμένη γυναίκα προσπάθησε να βρει τον δρόμο της με τα πόδια, μέχρι που βρήκε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και σε κατάσταση σοκ κατήγγειλε στους αστυνομικούς τον εφιάλτη που έζησε.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι σε σύντομο χρόνο, εντόπισαν στο Αιτωλικό τον 33χρονο και τον συνέλαβαν, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν το κινητό τηλέφωνο της 73χρονης και τη μοτοσικλέτα με την οποία την είχε μεταφέρει στον Πόρο.

Σημειώνεται, ότι ο δράστης είχε λάβει τακτική άδεια από σωφρονιστικό κατάστημα, όπου είναι έγκλειστος και εκτίει ποινή 10ετούς κάθειρξης, για υπόθεση βιασμού. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου. Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού.

 
Top