Με μία εντυπωσιακή τελετή λήξης ολοκληρώθηκαν στο Ρίο ντε Τζανέριο, οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με τους Βραζιλιάνους να παραδίδουν τη σκυτάλη στους Ιάπωνες, για τη διοργάνωση των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ελληνική αποστολή μπήκε πρώτη στο γήπεδο με σημαιοφόρο την  χρυσή Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη. Η  επιλογή προέκυψε μετά από κλήρωση, μεταξύ της Στεφανίδη και του χρυσού Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια.

Η ελληνική αποστολή, επιστρέφει με έξι μετάλλια στις αποσκευές της -τρία χρυσά μετάλλια, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα- αλλά και σπουδαίες εμφανίσεις.

Πρόκειται για την πέμπτη καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων της χώρας μας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα μετρά 50 μετάλλια στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896 ενώ ακολουθούν τα 16 μετάλλια της Αθήνας το 2004, τα 13 μετάλλια του Σύδνεϋ το 2000, τα 8 μετάλλια της Ατλάντα το 1996 και φυσικά τα 6 μετάλλια του Ρίο το 2016.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, η Ελλάδα πανηγύρισε τη διπλή επιτυχία της Άννας Κορακάκη στην σκοποβολή με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο, το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των κρίκων από τον Λευτέρη Πετρούνια, το χρυσό της Κατερίνας Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ, το εμβληματικό ασημένιο του Σπύρου Γιαννιώτη στα 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στα 470 της ιστιοπλοΐας.
 nextdeal.gr
 
Top