Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για το μεγάλο ραντεβού για τους φίλους της ορεινής και δρόμου ποδηλασίας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο (20-21 Αυγούστου), στην περιοχή της Ορεινής Ναυπακτίας, στην πανέμορφη περιοχή της Άνω Χώρας. Αγώνες που γίνονται για 6η συνεχή χρονιά με πολύ μεγάλη συμμετοχή.

«Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για το Σαββατοκύριακο. Άλλωστε έχουμε την πείρα των προηγούμενων 5 απόλυτα επιτυχημένων διοργανώσεων που κάνει πιο εύκολη την προσπάθειά μας. Επιδίωξή μας είναι πάντα να περάσουν πρώτα απ’ όλα καλά όσοι μας τιμήσουν με την παρουσίατους. Για όλους εμάς και την περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας», δήλωσε ο Υπεύθυνος της διοργάνωσης Τάσος Ξύδης.

Η απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση του «Lepanto 2016»Πανελληνίου πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας CrossCountry, πριν από ένα μήνα (15-16/07) στην περιοχή του Κάστρου της Ναυπάκτου, αύξησε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον για τον αγώνα της Άνω Χώρας.

Διοργανώτρια είναι η Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πράσινο+Μπλε, στην προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς της Ορεινής Ναυπακτίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΔυτικήςΕλλάδας και τον Δήμο Ναυπακτίας και που προσκαλούν τους φίλους της ποδηλασίας, σε έναν καθιερωμένο και καταξιωμένο αγώνα, σε μια πανέμορφη τοποθεσία. Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος και ο Υπεύθυνος Συντονισμού Δράσεων του Πράσινο+Μπλε Τάσος Ξύδης, θα είναι και φέτος οι οικοδεσπότες για τους 180 και πλέον ποδηλάτες που θα έρθουν από ολόκληρη την Ελλάδα.

Χορηγοί είναι: Volvo V60 Cross Country , Arla proteinmilk, Wind, Φάγε, Electric Rev Helma, Κορπή, Lurpak, Magoura, Xentis, Haibike, Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, Σκλαβενίτης, Μέλισσα, Therament, Taft, Gialousis, Advance, Depend, Mbike, Spoorts.gr, MTBXpert, Chiquita, ΕΟΕΔ, Ideal Παπαδόπουλος & Nestle Fitness

Το Σάββατο 20/08/2016, στις 18:00 θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου 35 χλμ. και την Κυριακή 21/08, στις 10:30 π.μ. οι δύο αγώνες ορεινής ποδηλασίας απόστασης 26 χλμ. (μικρή διαδρομή) και 40 χλμ. (μεγάλη διαδρομή) καθώς και για πρώτη φορά η κατηγορία ηλεκτρικών ποδηλάτων στη μικρή διαδρομή των 26 χλμ. Επίσης την Κυριακή 21/08 (10:30) θα υλοποιείτε το Junior bike από 4-9 ετών, ενώ θα έχει προηγηθεί το “Αντάμωμα” το προηγούμενο βράδυ (21:00), στην κεντρική πλατεία της Άνω Χώρας μεφιλέματα μεταξύ των αγωνιζόμενων, των επισκεπτών και των κατοίκων.

«Ένας τόπος που αξίζει να γνωρίσεις»

Η Ορεινή Ναυπακτία, είναι πράγματι μια περιοχή πολύ ιδιαίτερη και μοναδική, από τους ομορφότερους τόπους της Ελλάδας κατάλληλος και για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις. «Ένας τόπος που αξίζει να γνωρίσεις». Ένας τόπος με παράδοση, φιλόξενος με άπλετη φυσική ομορφιά, που αξίζει να επισκεφθείς και να γνωρίσεις. Σε υψόμετρο 1100 μ. σε απόσταση 55 χλμ. από τη Ναύπακτο και 270 χλμ από την Αθήνα.

Ο επισκέπτης μπορεί επιπλέον να περιηγηθεί στο υπέροχο καστανοδάσος, να περπατήσει σε σηματοδοτημένα δασικά μονοπάτια που έχουν αναδειχτεί, να κάνει ποδηλασία βουνού σε εύκολες αλλά και δύσκολες πίστες μέσα στο δάσος. Μπορεί να ανακαλύψει τη μαγεία παλαιών πετρόχτιστων μονοπατιών και γεφυριών, να κολυμπήσει στο ποτάμι, απολαμβάνοντας τη μοναδική εικόνα των καταρρακτών και των τρεχούμενων νερών ενώσε απόσταση αναπνοής μπορεί να επισκεφτεί πανέμορφα χωριά όπως η Άνω Χώρα, Κάτω Χώρα, Ελατού, Τερψιθέα, Κρυονέρια, Αμπελακιώτισσα κ.α.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Top