Όλοι μας ξέρουμε τους κινδύνους του να οδηγούμε και να στέλνουμε μηνύματα από το κινητό μας. Και παρόλα αυτά, πολλοί είναι αυτοί που, καθώς βρίσκονται πίσω από το τιμόνι δεν στέλνουν μόνο μηνύματα σε φίλους και συγγενείς, αλλά ασχολούνται με το Instagram, βλέπουν το newsfeed τους στο Facebook ή τραβάνε φωτογραφίες στο Snapchat, γιατί για κάποιο λόγο θεωρούν ότι δεν μπορεί να περιμένει.

Ένας μεγάλος αριθμός οργανισμών έχει προσπαθήσει να αντιμετωπίσει και να κάνει κάτι για μια από τις πιο επικίνδυνες συνήθειες στον ανεπτυγμένο κόσμο. Αλλά, παρόλα αυτά, οι θάνατοι σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα εξαιτίας αφηρημένων στα κινητά τους οδηγών συνεχώς αυξάνεται.

Μια πρόσφατη ανάρτηση στο Facebook από το διαδικτυακό κανάλι «Summer Break» ελπίζει πως το παρακάτω δυνατό αλλά και σκληρό βίντεο θα κάνει τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους και τον πόνο που μπορεί να προκληθεί από την οδήγηση και την παράλληλη χρήση του κινητού. Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε την επιζών ενός δυστυχήματος, που προκλήθηκε εξαιτίας της χρήσης του κινητού κατά την οδήγηση, να συναντά οδηγούς που έχουν την συνήθεια να στέλνουν μηνύματα την ίδια ώρα που οδηγούν.

Η Jasy γύρνούσε με τους δύο γονείς της σπίτι μετά την τελετή αποφοίτησης της όταν ένας οδηγός που έστελνε μηνύματα και είχε αφαιρεθεί χτύπησε το όχημά τους σκοτώνοντας τους δυο γονείς της και αφήνοντας την μερικώς παράλυτη.

Το βίντεο είναι μέρος της καμπάνιας #ItCanWait, που παροτρύνει τους οδηγούς να μην στέλνουν μηνύματα όταν οδηγούν γιατί «κανένα μήνυμα δεν αξίζει μια ζωή».



πηγη pronews.gr//via:newsone.gr
 
Top