Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσια συνθέτουν το σύμπλεγμα των μικρών Κυκλάδων με τα αμόλυντα τοπία, την παρθένα φύση και το γαλήνιο περιβάλλον που μαγεύουν κάθε επισκέπτη.

Οι Μικρές Κυκλάδες προσφέρουν την πολυτέλεια της ηρεμίας, χωρίς όμως να λείπουν οι ευκαιρίες για μια ανάσα περιπέτειας και ένα διάλειμμα από τις ανέμελες ώρες στην παράλια. Τα γραφικά ασβεστοβαμμένα σπιτάκια και τα σμαραγδένια νερά σε συνδυασμό με τη χρυσαφένια άμμο που τα περιβάλλει. Φυσικές ομορφιές που αξίζει να ανακαλύψετε.

Λίγα λόγια για τα νησιά:

Με μόνιμους κατοίκους που δεν ξεπερνούν τους 300, ο επισκέπτης στη Σχοινούσα θα απολαύσει μέρες ξεκούρασης και ηρεμίας. Το απέραντο γαλάζιο και η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων γαληνεύουν την ψυχή, ηρεμούν το σώμα και ωθούν κάθε επισκέπτη στην απόλαυση του τοπίου της θάλασσας. Οι τουριστικές υποδομές της Σχοινούσας ικανοποιούν τις ανάγκες των επισκεπτών του νησιού και τους προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Στη Δονούσα απολαμβάνεις την ξεγνοιασιά, τη φύση και τη θάλασσα. Το φυσικό περιβάλλον του νησιού οργιάζει σε ένα πραγματικά εκπληκτικό συνδυασμό πράσινου και απέραντης γαλάζιου. Οι απομακρυσμένες ειδυλλιακές αμμουδερές παραλίες και το κολύμπι στα εξωτικά νερά της Δονούσας, αποζημμιώνουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Η Ηρακλειά είναι ο ιδανικός προορισμός για ηρεμία και χαλάρωση. Χωρίς έντονη νυκτερινή ζωή, κάθε επισκέπτης της Ηρακλειάς μπορεί να απολαύσει ήσυχες περιηγήσεις και βόλτες στο νησί και ανακαλύψει τον πλούσιο βυθό του νησιού κάνοντας καταδύσεις. Στο νησί προσφέρονται εκλεκτά τοπικά εδέσματα.

Τα Κουφονήσια απαρτίζονται από το Άνω και το Κάτω Κουφονήσι, και τα δύο μέρη απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Ο τουρισμός ανακάλυψε τα Κουφονήσια μόλις την τελευταία δεκαετία και ο τόπος ακόμα διατηρεί αρκετή από την παρθενική του γοητεία.

Έτσι, τα τελευταία χρόνια τα Κουφονήσια αποτελούν έναν πολύσαχναστο προορισμό κάνοντας δυσκολότερη την ανακάλυψη κάποιας μοναχικής παρθένας παραλίας. Όπως και να έχει όμως, η αστραφτερή θάλασσα με τα γαλαζοπράσινα νερά, είναι η αποζημίωση για κάθε παραθεριστή.
 rizopoulospost.com
 
Top