Ποσό ύψους 870 εκατ. ευρώ αναμένεται πως θα δοθεί μέχρι και το τέλος του χρόνου σε προμηθευτές των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα καπνικά προϊόντα.
Ο κ. Πολάκης εισηγήθηκε τροπολογία του υπουργείου Υγείας με την οποία μεταξύ άλλων εξοικονομήθηκαν, όπως είπε, πέντε εκατ. ευρώ μόνο από την τιμολόγηση των φίλτρων τεχνητού νεφρού.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την αποπληρωμή των προμηθευτών υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι θα δοθούν 570 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές νοσοκομείων και 300 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές του ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για «ένεση 900 εκατ. σε ρευστό», είπε και εκτίμησε ότι «έως το τέλος του χρόνου αυτά τα 900 εκατ. θα έχουν 'γεννήσει' άλλα 3 δισ. ευρώ».
«Όσο και αν φωνάζουν κάποιοι, όσο και αν παρουσιάζουν το αφήγημα της καταστροφής, σήμερα η κατάσταση στην υγεία σε σχέση με πέρυσι τον Οκτώβριο είναι σαφώς καλύτερη. Το σύστημα ισορροπεί. Η υγεία περνά σε νέα σελίδα», τόνισε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε: «Κάποιους τους πείραξε το νοσοκομείο της Σαντορίνης, ένα νοσοκομείο που ήταν έτοιμο επί πέντε χρόνια. Αυτή τη στιγμή ένα ιδιωτικό κέντρο που βρίσκεται έξω από το νοσοκομείο βαράει μύγες. Ας τους ενοχλεί».
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr
 
Top