Ήταν λίγο μετά τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης (17.08.2016) όταν συνοδεία ανδρών του Λιμενικού έφυγε από το λιμεναρχείο της Αίγινας, όπου κρατούνταν από το απόγευμα της Τρίτης, ο 77χρονος χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου, που διεμβόλισε λάντζα που μετέφερε παραθεριστές στο νησάκι Μονή, απέναντι από την Πέρδικα.

Ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου "Ντουέντε", που υποστηρίζει πως δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα την ώρα του δυστυχήματος και πως δεν είχε ποτέ το πλοιάριο "Αντωνία" πριν το χτυπήσει και το κόψει στη μέση, μεταφέρεται στα δικαστήρια του Πειραιά για να περάσει αυτόφωρο και να δώσει απαντήσεις για την τραγωδία.



Μια τραγωδία με τέσσερις νεκρούς, ανάμεσά τους ένα πεντάχρονο κορίτσι. Ο χειριστής του ταχύπλοου συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε σπίτι συγγενικού του προσώπου στην Αίγινα. Την ώρα του δυστυχήματος, στο σκάφος ήταν άλλα τρία άτομα, (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο.


Ο κυβερνήτης του ταχύπλοου, κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014, υποστήριξε ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε, δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο. Το περιβάλλον του 77χρονου χειριστή υποστηρίζει πως εξαιτίας της ηλικίας του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ ζητήθηκε από ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας βεβαίωση πως είχε νοσηλευτεί με πολλαπλών θρομβώσεων στα κάτω άκρα.

 
Top