Στραβά... άρχισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο για την Ελλάδα! Πριν γίνει ακόμα η τελετή έναρξης, μια Ελληνίδα κολυμβήτρια έχει βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt βγήκε θετικό το πρώτο δείγμα σε έλεγχο μιας Ελληνίδας κολυμβήτριας που βρίσκεται στο Ρίο και δεν είχε πιθανότητες διάκρισης στο αγώνισμά της. Είναι 26 χρόνων και επρόκειτο να αγωνιστεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου. Το όνομά της δεν μπορεί να ανακοινωθεί μέχρι και την εξέταση του δεύτερου δείγματος.

Αυτή θα ήταν η δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της, όμως αύριο θα αναχωρήσει για την Ελλάδα, μέσω Ρώμης. Της ζητήθηκε να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό και απόψε θα μείνει σε ξενοδοχείο. Φυσικά, δεν θα είναι στην τελετή έναρξης.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στους Έλληνες αθλητές από το ΕΣΚΑΝ πριν αναχωρήσει η Ολυμπιακή Αποστολή για το Ρίο.

Η εν λόγω κολυμβήτρια έχει εμπλακεί και στο παρελθόν σε υπόθεση ντόπινγκ. Είχε κατηγορηθεί ότι απέφυγε να υποβληθεί σε έλεγχο πέρυσι, αλλά απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες με απόφαση της κολυμβητικής ομοσπονδίας.

Λίγο μετά τη δυσάρεστη είδηση ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας -που προφανώς δεν είχε ενημερωθεί για το περιστατικό- ευχήθηκε στους Ελληνες αθλητές, οι οποίοι θα αγωνιστούν στο Ρίο μέσω Twitter: "Θερμές ευχές για κάθε επιτυχία στην ελληνική αποστολή. Οι δυνατότητές σας είναι αδιαμφισβήτητες!".

Κρούσμα και στην Κύπρο

Ο αθλητής της άρσης βαρών, Αντώνης Μαρτασίδης βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ πριν από λίγες εβδομάδες ενώ βρισκόταν στην Αθήνα. Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώθηκε και ανακοίνωσε πως θα ανακληθεί η διαπίστευσή του.

Ο 24χρονος Μαρτασίδης, ήταν μέλος της εθνικής Ελλάδας μέχρι πριν από 1,5 χρόνο και ήταν ένα από τα 16 μέλη της κυπριακής αποστολής και είχε δηλωθεί στο β΄ γκρουπ της κατηγορίας 85 κιλών. Προπονητής του είναι ο Βίκτωρας Μήτρου.
 
Top