Σας παρουσιάζουμε τους 20 top ταξιδιωτικούς προορισμούς στη χώρα μας. Κάποιοι είναι γνωστοί, κάποιοι άλλοι όχι. Όσο διαφορετικοί και να είναι, έχουν ένα κοινό μεταξύ τους, τη γοητεία τους. Να ποιοι είναι οι 20 καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί στην Ελλάδα:
1. Σύβοτα Θεσπρωτίας: Στα παράλια της ηπειρώτικης γης, εκεί που το πράσινο συναντά το γαλάζιο, με δεκάδες καταπράσινα νησάκια να περιτριγυρίζουν τον πανέμορφο και γραφικό οικισμό, βρίσκονται τα Σύβοτα.
subota
2. Πάργα Πρεβέζης: Μικρά νησάκια και βραχονησίδες διάσπαρτα μπροστά από τους τρεις κόλπους της κωμόπολης, με τις ελιές να φτάνουν μέχρι την αμμουδιά, με δεκάδες καντούνια και στενά για να περπατήσετε, κάτω από την σκιά του ενετικού κάστρου με υπέροχη θέα, η Πάργα θα εντυπωθεί γερά στη μνήμη σας.
3. Νυδρί Λευκάδας: Το Νυδρί είναι από τους πλέον γνωστούς και διαφημισμένους προορισμούς της χώρας μας, και έχει συνδεθεί στενά με το όνομα του Αριστοτέλη Ωνάση, οι ευεργεσίες του οποίου στην περιοχή υπήρξαν πολλές.
4. Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας: Χτισμένος σε μία λωρίδα γης που βουτάει στην θάλασσα, απέναντι από τον Κάλαμο Λευκάδας, βρίσκεται ο Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας, ένας παραμυθένιο ψαροχώρι που βρέχεται από την θάλασσα του Ιονίου και πατάει γερά στην ένδοξη γη του Ξηρομέρου.
5. Ναύπακτος Αιτωλοακαρνανίας: Πολύ κοντά στην Πάτρα, από την περιοχή του νομού Αιτωλοακαρνανίας, βρίσκεται η πανέμορφη Ναύπακτος, με το φρούριο και το ενετικό λιμάνι, τις απέραντες ακρογιαλιές και τα πολύχρωμα νεοκλασικά.
nafpaktos
6. Γαλαξείδι Φωκίδας: Η ιστορική παραθαλάσσια κωμόπολη του Γαλαξεδίου, είναι ένα από τα εμβλήματα του Κορινθιακού κόλπου. Η μοναδικότητά του βρίσκεται στο γεγονός ότι έχει διατηρήσει αναλλοίωτο το παραδοσιακό του χρώμα στο πέρας του χρόνου.
galaxeidi
7. Μεθώνη Μεσσηνίας: Η κωμόπολη της Μεθώνης, είναι μία από τις πιο γνωστές περιοχές του νομού Μεσσηνίας, όπου συγκεντρώνονται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. Το φυσικό τοπίο, η σπουδαία ιστορία και οι όμορφοι άνθρωποι, κάνουν την περιοχή ξεχωριστή.
8. Αερόπολη – Λιμένι Λακωνίας: Δύο πανέμορφα χωριά, αρκετά κοντά το ένα από το άλλο, που αναμφίβολα ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα χωριά της Μάνης. Λιθόστρωτα στενά, πετρόχτιστα σπίτια στην παραδοσιακή μανιάτικη αρχιτεκτονική.
limeni
9. Μονεμβασιά Λακωνίας: Πατρίδα του Γιάννη Ρίτσου, το «Γιβραλτάρ της Ανατολής» όπως συνήθως αποκαλείται, γοητεύει τους πάντες με το μεσαιωνικό και απόλυτα μεσογειακό χρώμα του.
monembasia
10. Κυπαρίσσι Λακωνίας: Αυτός ο μικρός παράδεισος της Λακωνικής γης μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός όσο η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, όμως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει, χτισμένος μέσα σε ένα γαλήνιο και άκρως ελληνικό περιβάλλον.
11. Ναύπλιο Αργολίδος: Πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας, και με ασύγκριτη γοητεία, το Ναύπλιο είναι ένας από τους ομορφότερους προορισμούς, με τα γραφικά στενά, τις ανθισμένες αυλές και την πανέμορφη αρχιτεκτονική του.
nauplio
12. Λαύριο Αττικής: Οι περισσότεροι ίσως αγνοούν την ομορφιά που κρύβει αυτή η κωμόπολη του νομού Αττικής. Πολύ κοντά στην Αθήνα και συνάμα τόσο μακριά που προσιδιάζει κατά πολύ σε νησί.
13. Λίμνη Ευβοίας: Ένας πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός, με παραδοσιακά σπίτια, που λούζεται από την θαλασσινή αύρα και αλμύρα της θάλασσας, η Λίμνη γοητεύει με την απλότητα και αυθεντικότητά της όλους όσους την επισκέπτονται.
14. Μακρυνίτσα Μαγνησίας: Πάνω στο καταπράσινο βουνό των Κενταύρων, και με υπέροχη θέα στην πόλη του Βόλου, βρίσκεται ο παραδοσιακός οικισμός της Μακρυνίτσας, η λεγόμενη «μπαλκόνι» του Πηλίου.
makrunitsa
15. Πλαταμώνας Πιερίας: Στους πρόποδες του Ολύμπου και πάνω από το Αιγαίο πέλαγος στο νομό Πιερίας, βρίσκεται η κωμόπολη του Πλαταμώνα με τους πολλούς πλατάνους και τις πλατιές αμμουδιές.
16. Ουρανούπολη Χαλκιδικής: Η Ουρανούπολη είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Χαλκιδικής, με καταγάλανα νερά, σε ένα γαλήνιο φυσικό περιβάλλον. Μαζεύει αρκετούς τουρίστες ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.
17. Πόρτο Λάγος Βιστωνίδας (Ξάνθη – Ροδόπη): Το Πόρτο Λάγος βρίσκεται στα όρια των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, και συγκεκριμένα στο σημείο όπου η Λίμνη Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό Πέλαγος, σε μια τοποθεσία που συνδυάζεται με τρόπο μοναδικό το πράσινο του δάσους και το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας.
18. Νήσος Θάσος: Ένα από τα πιο πράσινα νησιά του Αιγαίου, με γαλαζοπράσινες ακρογιαλιές, τρεχούμενα νερά και παραδοσιακούς οικισμούς, η Θάσος μαγεύει τον επισκέπτη και αποσβολώνει το πνεύμα του, με ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι.
19. Νήσος Άνδρος: Το νησί της Άνδρου δεν θυμίζει σε τίποτα τα άνυδρα νησιά των Κυκλάδων. Η Άνδρος έχει πολλά περιπατητικά μονοπάτια τα οποία αξίζει να περπατήσετε, γιατί εκεί θα γνωρίσετε την αυθεντική ομορφιά.
andros
20. Νήσος Σάμος: Το νησί του Πυθαγόρα με την οργιώδη βλάστηση, το γλυκό μοσχάτο κρασί του και τις γαλάζιες ακρογιαλιές, είναι ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου
 
Top