Ανοδικές τάσεις παρουσιάζει η κυκλοφορία στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», καθώς συμπληρώνονται σήμερα  (Παρασκευή 12.8.2016) δώδεκα χρόνια λειτουργίας της,

όπως προκύπτει από τη σύγκριση του πρώτου εξαμήνου του 2016 με αυτό του 2015.

Η συνολική αύξηση είναι της τάξεως του 6,7%, ενώ αυτή των επιβατικών αυτοκινήτων βρίσκεται στο 4,5%. Εντυπωσιακή ωστόσο είναι η άνοδος στα φορτηγά, η οποία φτάνει στο 27%.

Η σημερινή κίνηση είναι αντίστοιχη (αν και ελαφρώς καλύτερη) με αυτή του πρώτου εξαμήνου του 2013, δηλαδή μιας εποχής κατά την οποία η επιρροή της ύφεσης στην κίνηση δεν ήταν στην καθοδικότερή της στιγμή.

Πολύ ενδεικτικά είναι τα συνολικά ποσοστά της κίνησης μέσω Γέφυρας στο στενό Ρίου – Αντιρρίου που φτάνουν στο 82,72% στο σύνολο, έναντι 79,01% το 2014. Και εδώ η αύξηση στην κίνηση των φορτηγών είναι χαρακτηριστική, αφού βρίσκεται στο 63,77%, έναντι 48,73% πριν δύο χρόνια. Κατά την ίδια περίοδο η κίνηση των επιβατικών κερδίζει 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του 2014, φτάνοντας στο 83,73% (από 80,73%).

Αξιοσημείωτη συμβολή στη διαμόρφωση της σημερινής πραγματικότητας έχει η ανοδική προτίμηση των χρηστών της Γέφυρας προς το ηλεκτρονικό συνδρομητικό σύστημα «ΓΕΦΥΡΑ e-pass», το οποίο περνάει στο 19,8% του συνόλου της πελατείας, έναντι του περυσινού 16,2%.

Στα ηλεκτρονικά συνδρομητικά εκπτωτικά προϊόντα της Γέφυρας για επιβατικά & φορτηγά, προστίθεται στο εξής το «ΓΕΦΥΡΑ e-pass για τουριστικά λεωφορεία», στη βάση της αξιοποίησης σχετικού διαλόγου με τις αρμόδιες περιφερειακές επαγγελματικές συλλογικότητες.

Δραστηριότητες σχετικές με την επέτειο:
-Ανήμερα της επετείου εγκαινίων της Ζεύξης, η γαλανόλευκη προγραμματίζεται να αναρτηθεί σε ιστούς που θα εγκατασταθούν για τον λόγο αυτό στους 4 πυλώνες. Ο σημαιοστολισμός θα διαρκέσει (καιρού επιτρέποντος) ως τις 16 Αυγούστου.

-Με τα συνεργεία ανάρτησης της σημαίας, θα ανέλθει στην κορυφή του ψηλότερου πυλώνα (Μ3) και ο κ. Α. Φελέκης, χρήστης της 10ωρης κάρτας Σαββατοκύριακου της Γέφυρας. Πρόκειται για τον «υπερ-τυχερό» της τουριστικής περιόδου, ο οποίος προέκυψε από την πρώτη από τις εβδομαδιαίες κληρώσεις που γίνονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Το καλοκαίρι μας θέλει ΜΑΖΙ», την οποία έχουν αναλάβει από κοινού η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και οι ξενοδοχειακοί, εμπορικοί και σύλλογοι εστίασης & αναψυχής Πάτρας & Ναυπάκτου.

-Οι οδηγοί που θα διέρχονται από τη Γέφυρα θα λαμβάνουν αναμνηστικές καρτ-ποστάλ δύο όψεων, με τα φρούρια Ρίου και Αντιρρίου αντίστοιχα και με τη συγκυριακά εύγλωττη φράση «Πιότερες να 'ναι οι γέφυρες από τις πολεμίστρες».

-Για το βράδυ της επετείου, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. οργανώνει (στις 21:15) συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων (με ελεύθερη είσοδο) στο Φρούριο Ρίου, με τη συμμετοχή της Ελένης Πέτα και της Ρίτας Αντωνοπούλου, υπό τη διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη.

-Η Γέφυρα θα φωταγωγηθεί εκτάκτως για την περίσταση από τις 21:00 ως τις 01:00.

πηγη ypodomes.com
 
Top