Η Σοφία Ρήγα, μία από τις δύο Ελληνίδες αθλήτριες που θα λάβει μέρος στον Μαραθώνιο του Ρίο, θα αγωνιστεί χωρίς τον προπονητή της, Γιάννη Δαγκόγλου και αυτό γιατί η Ομοσπονδία δεν δέχτηκε να πληρώσει 1.200 ευρώ για το εισιτήριο του, όπως καταγγέλλει ο ίδιος.

«Επειδή πολλοί γνωστοί, φίλοι, αθλούμενοι, αλλά και απλοί άνθρωποι με ρωτούν γιατί δεν πάω στο Ρίο, πιστεύω ότι καλό θα είναι να πω κάποια πράγματα για να ξεκαθαρίσω τους ακριβείς λόγους: Στους αγώνες δεν πάω για 1.200 ευρώ. Ναι, τόσο στοιχίζει ένα φθηνό αεροπορικό εισιτήριο με 3 πτήσεις, δύο ενδιάμεσους σταθμούς και 22 ώρες ταξίδι», αναφέρει ο κ. Δαγκόγλου, μιλώντας στο patrastimes.gr.

«Κι όμως ήμουν διατεθειμένος να μπω σε αυτή την ταλαιπωρία καθώς και στην υπόλοιπη ψυχολογική φθορά, να κινούμαι μέσα στο Ολυμπιακό χωριό χωρίς διαπίστευση, σαν επισκέπτης, να τρώω σε τάπερ που θα μου έφερναν από το Ολυμπιακό Εστιατόριο και να κοιμάμαι στο κρεβάτι του φυσικοθεραπευτηρίου. Και ειλικρινά με έχουν συγκινήσει άνθρωποι όπως ο Γιώργος Γιατρουδάκης, Πρόεδρος του Γ.Σ. Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων ο οποίος προσφέρθηκε να μου πληρώσει μέρος των εξόδων, αλλά και ο Φίλιππος Πρεδάρης με τον ομώνυμο ξενώνα στη Γκούρα που επίσης προσφέρθηκε, όπως και απλοί φίλαθλοι. Και για την αθλήτριά μου Σοφία Ρήγα που επίσης θέλησε να μου πληρώσει όλο το εισιτήριο παρότι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από μένα, δεν μπαίνω καν στον κόπο να πω… γιατί αρνήθηκα», σημειώνει.

«Απόφασή μου να μην ταξιδέψω στο Ρίο για λόγους ηθικής τάξης. Δεν δέχομαι στην Ελλάδα των μνημονίων να γίνεται έρανος για ένα αεροπορικό εισιτήριο 1.200 ευρώ τη στιγμή που ένας Ομοσπονδιακός προπονητής του ΣΕΓΑΣ αμείβεται με 25.000 ευρώ από την Ομοσπονδία και άλλα 15.000 ευρώ από την υπηρεσία από την οποία είναι αποσπασμένος» προσθέτει ο προπονητής.

Πηγή: patrastimes.gr
 
Top