Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία: Eλικόπτερο Black Hawk της τουρκικής αστυνομίας που μετέφερε οκτώ άτομα eξέπεμψε σήμα κινδύνου. Όταν μπήκε στο FIR Αθηνών σηκώθηκαν δύο ελληνικά F16 για να το συνοδεύσουν. Ενδέχεται να μεταφέρει και έναν πολίτη, οι υπόλοιποι επιβαίνοντες είναι στρατιωτικοί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι πραξικοπηματίες.
12:36 Τηλεφωνικές επικοινωνίες Ν. Κοτζιά με Τσαβούσογλου, Λαβρόφ, Μογκερίνι και Τζεντιλόνι

«Η Ελλάδα καταδικάζει κάθε απόπειρα πραξικοπήματος και στηρίζει την πάλη του τουρκικού λαού για δημοκρατία και προάσπιση της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε προ ολίγου μαζί του, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε επίσης ο κ. Κοτζιάς και με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς και με την Ύπατη Εκπροσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι και τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι.
Ο κ.Κοτζιάς βρίσκεται καθ'οδόν προς την Αθήνα,- αναμένεται να βρίσκεται αργά το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών- μετά την εσπευσμένη αναχώρησή του από το Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας, όπου συμμετείχε στην Ευρωασιατική σύνοδο κορυφής, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Τουρκία.
12:29 Δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα άτομα που επιβαίνουν στο ελικόπτερο είναι υποστηρικτές του πραξικοπήματος που έλαβε χώρα αργά εχθές το βράδυ στη γείτονα χώρα.
Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.
12:28 Έξι άτομα επιβαίνουν στο τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε εκτάκτως στην Αλεξανδρούπολη.
12:27 Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο κατά 90% δήλωσε ο υπουργός ΕΕ Τσελίκ

Η τουρκική κυβέρνηση έχει θέσει την κατάσταση "κατά 90% υπό έλεγχο" μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, αν και ορισμένοι στρατιωτικοί διοικητές εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι από τους συνωμότες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ομέρ Τσελίκ.
Οι δηλώσεις του Τσελίκ μεταδόθηκαν απευθείας από το ιδιωτικό κανάλι NTV.
12:25 Μπινάλι Γιλντιρίμ:

ο τουρκικός λαός ενώπιον της δημοκρατίας έχει μια τρομακτική πείρα, έχει εξαιρετική πείρα. η σταθερότητα της κυβέρνησης αυτής είναι πολύ σημαντική
 
Top