Εντός των τειχών της ΟΣΝΙΕ οι συνεργάτες!! 
…των εργοδοτών και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ!!


Συνάδελφοι,

Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας να υπογράψουμε νέα Κλαδική ΣΣΕ με τον ΣΕΚ και να καταργήσουμε στην πράξη τις κατάπτυστες και σε κάθε περίπτωση άκυρες ΔΑ 3/2016 (Απόφαση Τριμελούς Επιτροπής) και ΔΑ 5/2016 (Απόφαση Πενταμελούς Επιτροπής), συναντήσαμε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κο Νεφελούδη και του αναπτύξαμε όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, τόσο με τον εποπτευόμενο από τον ίδιο Οργανισμό του ΟΜΕΔ, όσο και με τις υπηρεσίες του ίδιου του Υπουργείου Εργασίας, που ο Γεν. Γραμματέας προΐσταται και εξηγούμαστε:

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και με προηγούμενη ανακοίνωσή μας, στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας με εργαζόμενους του κλάδου, μέλη μας, για να αποτιμήσουμε την 24ωρη Απεργία μας (1-7-2016) και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας προκειμένου να σχεδιάσουμε τις νέες κινήσεις μας, μεταξύ άλλων ετέθη και ότι η εφαρμογή της ΔΑ 5/2016 είναι παράνομη και για ένα ακόμη λόγο, επιπρόσθετα, αυτών που αναφέραμε στην Αγωγή που καταθέσαμε στο Εφετείο Αθηνών και ζητάμε την ακύρωσή της. Και αυτός ήταν, ότι ο ΣΕΚ δεν είχε καταθέσει την συγκεκριμένη ΔΑ 5/2016 στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας, ως όφειλε, προκειμένου να θεωρηθεί εφαρμοστέα και σε ισχύ, όπως ορίζει και η σχετική νομοθεσία.
Ομάδα εργαζομένων συναδέλφων μας που παρευρισκόταν στην συγκεκριμένη σύσκεψη και που πρόσκεινται στην κυβέρνηση και στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, από το ΙΑΣΩ στο Μαρούσι, πληροφόρησε!! άμεσα, την επόμενη ημέρα, την Εργοδοσία του και ιδρυτικό μέλος του ΣΕΚ και στις 8/7/2016, η νομικός εκπρόσωπος του ΣΕΚ έτρεξε να καταθέσει την ΔΑ 5/2016, ενώ είχε λήξει η ισχύς της (πάνω από ένα μήνα), στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου και ζήτησε την εφαρμογή της!!
Επισημάναμε την ασυνήθιστη αυτή ενέργεια, τόσο της κατάθεσης του ΣΕΚ όσο και της παραλαβής από την υπηρεσία του Υπουργείου, της ληγμένης ΔΑ, στον Γεν. Γραμματέα και του ζητήσαμε να πάρει πρωτοβουλίες, ώστε να ακυρώσει στην πράξη την προσπάθεια της Εργοδοσίας του ΣΕΚ για εφαρμογή της ΔΑ 5/2016. Αυτός, όμως, ως άλλος «Πόντιος Πιλάτος» «ένιψε τας χείρας του» και μας παρέπεμψε στην …Ελληνική Δικαιοσύνη!! για τα περαιτέρω, αφού το Υπουργείο απλά … κάνει «τον τροχονόμο!!» στις ΔΑ ή ΣΣΕ που κατατίθενται από τους Εργοδότες ή Εργαζόμενους και ότι ο ίδιος δεν έχει άποψη περί της νομιμότητας της ακολουθημένης διαδικασίας από την υπηρεσία του Υπουργείου, που αυτός ο ίδιος εποπτεύει!! Τα συμπεράσματα δικά σας.
Επίσης, επισημάναμε στον Γεν. Γραμματέα και τα λάθη, που θέλουμε να πιστεύουμε, ότι έγιναν εκ παραδρομής από τον ΟΜΕΔ, στην διατύπωση της ΔΑ5/2016 και που οι Εργοδότες του ΣΕΚ επιχειρούν να αξιοποιήσουν προς όφελός τους, επιπρόσθετα των κατάπτυστων, βάρβαρων και αντεργατικών επιλογών, που υπαγορεύει η συγκεκριμένη ΔΑ σε βάρος όλων των εργαζομένων, αλλά ιδιαίτερα σε βάρος, τόσο των Μαιών του κλάδου, όσο και των λοιπών εργαζομένων που εισήλθαν στην εργασία μετά το 2012, απαξιώνοντας το Ανθυγιεινό τους Επίδομα, όπως σας ενημερώσαμε με τις προηγούμενες ανακοινώσεις μας. Ο Γεν. Γραμματέας και πάλι μας δήλωσε αναρμόδιος, για το θέμα αυτό και μας προέτρεψε να εφευρεθεί λύση μέσα από τις νέες διαπραγματευτικές μας προσπάθειες με τον ΣΕΚ, για υπογραφή νέας ΣΣΕ!!
Επιπρόσθετα, στην συζήτηση που είχαμε μαζί του … «βγάλαμε και άλλο λαβράκι»!!, αφού προέκυψε, ότι τον είχαν επισκεφτεί οι συνάδελφοι της νέας συνδικαλιστικής παράταξης της ΟΣΝΙΕ (Αδέσμευτη Αγωνιστική Κίνηση της ΟΣΝΙΕ, που σημειωτέον πρόσκειται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με μέλη τους/ εργαζόμενους από το ΙΑΣΩ-Μαρούσι, ΥΓΕΙΑ και ΝΤΥΝΑΝ) και του ζήτησαν να τους ενημερώσει, αν μπορούν οι Εργοδότες τους να εφαρμόσουν την ΔΑ 5/2016 και τι στάση θα κρατήσει το Υπουργείο σε αυτή την περίπτωση!! Χωρίς κουκούλες και με ονοματεπώνυμο όλοι τους..... κανονικά.
Νέα ήθη, νέα έθιμα στις συνδικαλιστικές μας αξίες, προσφορά της νέας αυτής συνδικαλιστικής παράταξης (Α.Α.Κ. της ΟΣΝΙΕ).  Τί έχουμε να δούμε ακόμη…

Κλείνοντας την συζήτησή μας με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, ανανεώσαμε το ραντεβού μας … «στα Γουναράδικα»!!!, τόσο μαζί του, (ως εκπρόσωπος της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής στα εργασιακά του Κλάδου μας), όσο και με τα …βλαστάρια!! της κυβερνητικής νέας παράταξης με το όνομα..... Αδέσμευτη Αγωνιστική Κίνηση της ΟΣΝΙΕ, που φιλοδοξεί να πάρει τις τύχες της Ομοσπονδίας στα χέρια της, στο επερχόμενο 18ο Συνέδριό μας!!! Μη χειρότερα.....

Συνάδελφοι, έτσι έχουν τα πράγματα και επιφυλασσόμαστε να σας κρατάμε ενήμερους για όλα αυτά, αλλά και για τα άλλα τα πιο σοβαρά, αφού η δράση και η λειτουργία της Ομοσπονδίας μας είναι ευθύνη όλων μας. Δεν τους την χαρίζουμε και δεν θα γίνει κομματικό παραμάγαζο  κανενός.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα τους αντιμετωπίσουμε και θα τους αποτρέψουμε από το ολέθριο έργο που ανέλαβαν να εκτελέσουν.
Εις το επανιδείν….  

                              Για την Διοίκηση της ΟΣΝΙΕ
Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

     Βασίλης  Γκλεζάκος                                                               Γιώργος  Υφαντής

 
Top