Κάθε απόδραση χρειάζεται και την κατάλληλη προετοιμασία, ειδικά όταν μιλάει κανείς για τις διακοπές του καλοκαιριού, που η διάρκειά τους είναι μεγαλύτερη και αυτό που θέλουμε διακαώς είναι να εξασφαλίσουμε στιγμές χαλάρωσης και ευτυχίας. Για να εξασφαλίσει κανείς υπέροχες διακοπές αξίζει να έχει κατά νου πως η προετοιμασία ξεκινά πολύ πριν την αναχώρηση.

Έτσι λοιπόν:

Είναι πρακτικό σε ένα φάκελο –τσάντα να έχετε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και χαρτιά, όπως επίσης και τα εισιτήρια, ώστε να μην τα αναζητάτε την τελευταία στιγμή.

Επίσης, πρέπει να έχετε μαζί σας τα βιβλιάρια υγείας όλων των μελών της οικογένειας που θα ταξιδέψουν μαζί σας.

Πριν να ετοιμάσετε τις βαλίτσες, σε ένα χαρτί το κάθε μέλος της οικογένειας πρέπει να γράψει όλα εκείνα που θα χρειαστεί. Κατόπιν, είναι πολύ πρακτικό, ρούχα που δεν τσαλακώνονται εύκολα να τα διπλώσετε σε σχήμα ρολού, εξασφαλίζοντας έτσι και περισσότερο χώρο.

Μην πάρετε μαζί σας πολλά ρούχα, αφού κάθε χρόνο επιστρέφετε και διαπιστώνετε ότι δεν χρησιμοποιήσατε ούτε τα μισά.

Βάλτε σε μια ξεχωριστή τσάντα τα παιχνίδια ή τα βιβλία με τα οποία θα απασχοληθούν τα παιδιά στη διάρκεια του ταξιδιού, αν είναι και καινούργια, το ταξίδι θα είναι απόλαυση, γιατί θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους.

Πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας, συμβουλευτείτε έναν οδηγό ταξιδιών ώστε να ξέρετε τι θα δείτε, που αξίζει να πάτε, τι να κάνετε.

Αφήστε πίσω το σύνδρομο του γραφείου της πόλης, του άγχους, μία νέα περιπέτεια ξεκινά.

Όταν φτάσετε στον τόπο των διακοπών δεν χρειάζεται να αγοράσετε ό,τι βρείτε για σουβενίρ και μία καρτ ποστάλ αρκεί!

Μην ξεχάσετε:

Γυαλιά ηλίου

Κινητό και φορτιστή

Ένα στυλό και ένα μπλοκάκι

Χαρτομάντηλα και μωρομάντηλα.

Καλό ταξίδι και ακόμα καλύτερες διακοπές!
tourism.gr
 
Top