Σε τέσσερις ανέρχονται μέχρι στιγμής, οι νεκροί που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, μετά την ανατροπή της λέμβου που τους μετέφερε

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι, περίπου τεσσάρων ετών, ένα μικρό αγόρι, μια γυναίκα και έναν άνδρα που πνίγηκαν στη θάλασσα του Αιγαίου. 

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης που επιχειρούν στην περιοχή, έχουν διασωθεί τέσσερα άτομα, ενώ κατά δήλωσή τους στη βάρκα, που ξεκίνησε από την περιοχή του Δικελί, επέβαιναν συνολικά 11 άτομα. 

Αυτό κάνει τους επικεφαλής της επιχείρησης να ανησυχούν για αύξηση των θυμάτων καθώς 3 άτομα δεν έχουν εντοπιστεί και οι ώρες περνούν. 

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή στη διάσωση των ναυαγών. Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν αυτή τη στιγμή άνεμοι έντασης τεσσάρων Μποφόρ...


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Οι 11 πρόσφυγες και μετανάστες ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια με στόχο να περάσουν στη Λέσβο. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί, η βάρκα τους άρχισε να βάζει νερά και όλοι βρέθηκαν στη θάλασσα. Το 6χρονο κοριτσάκι ήταν το πρώτο που εντοπίστηκε νεκρό. Οι προσπάθειες να το επαναφέρουν στη ζωή δεν απέφεραν καρπούς. Σημειώνεται ότι από το πρωί έχουν εντοπισθεί μέσα στη θάλασσα άλλες δυο πλαστικές βάρκες με μετανάστες και πρόσφυγες. Περίπου 90 άτομα έχουν διασωθεί και μεταφέρθηκαν στην ακτή...

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου

Ένας μόλις μετανάστης πέρασε στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο, από χθες έως και σήμερα στις 6 το πρωί, ο οποίος πέρασε στη Χίο. Σημειώνεται ότι η κατάσταση αυτή έχει ανατραπεί από σήμερα το πρωί όταν, περίπου στις 8, στη βόρεια Λέσβο, εντοπίστηκαν δυο πλαστικές βάρκες με 90 περίπου επιβαίνοντες.

Σήμερα, στη Λέσβο σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας βρίσκονταν εγκλωβισμένοι 2842 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 2425 και στη Σάμο 1064. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρισκόταν 6331 άτομα τα οποία, στο σύνολό τους, έχουν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου.

πληροφορίες από http://www.newsit.gr/
 
Top