Η πρόσληψη οκτώ νέων εργαζομένων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στη Βουλή των Ελλήνων ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου. Έτσι, μεγαλώνει περαιτέρω ο ήδη αυξηθείς σε ποσοστό σχεδόν 11%, συγκριτικά με τον Οκτώβριο 2015, αριθμός τέτοιων εργαζομένων στο Κοινοβούλιο. Ανάλογες συγκρίσεις μαρτυρούν ότι σε αυτό το διάστημα, δηλαδή από την έναρξη της θητείας της σημερινής συγκυβέρνησης, διπλασιάστηκαν οι μετακλητοί στη Βουλή.

Ο επίσημος πίνακας με τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου κατά την 1η Ιουλίου, αναφέρει πως υπηρετούσαν εκείνη την ημέρα: 575 μόνιμοι υπάλληλοι, 630 Προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, 68 ειδικοί φρουροί και 137 μετακλητοί υπάλληλοι. Ο αντίστοιχος πίνακας για την 1η Οκτωβρίου 2015, ανέφερε πως υπηρετούσαν  581 μόνιμοι υπάλληλοι, 564 ως προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, 72 ειδικοί φρουροί και μόλις 70 μετακλητοί.

Οι 26 εκ των συνολικά 66 περισσοτέρων σε σχέση με πέρισυ υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου, φαίνεται να προσελήφθησαν εντός του τρέχοντος έτους, ενώ και όπως προαναφέρθηκε, συνεχίζονται οι προσλήψεις: Οι νέοι ΙΔΟΧ, με διάρκεια συμβάσεων από λίγους μήνες έως ένα έτος, προσλαμβάνονται με συνήθη αιτιολογία πως καλούνται να καλύψουν «λειτουργικές ανάγκες του Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων και του Κοινοβουλίου γενικότερα».

Σημειώνεται, τέλος, ότι βάσει των επισήμων στοιχείων, την 1ηΙουλίου φαίνεται να απασχολούνται 573 ως επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών.

Ο κ. Ν. Βούτσης

Στο θέμα των προσλήψεων και με αφορμή έντονη κριτική από μέρος της αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης προ ημερών στην Ολομέλεια, υποστήριζε πως το προσωπικό είναι μικρότερο σε σχέση με το παρελθόν, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Είναι σωστό να κάνουμε έναν διάλογο πάνω σε ένα κρίσιμο ζήτημα που έχει δει και με επιμονή το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, έχει να κάνει με διορισμούς και λοιπά.

Εγώ αναφέρθηκα αναλυτικά στο γιατί και πώς έχουμε φτάσει σήμερα στο σημείο να συμμαζεύουμε μια κατάσταση και να κλείνουμε ίσα-ίσα τις γκρίζες περιοχές, οι οποίες υπήρχαν και επέτρεπαν πολλούς διορισμούς, οι οποίοι μάλιστα δεν ήταν για τις συγκεκριμένες Υπηρεσίες, αλλά διαχέονταν ύστερα μέσα σε όλη τη Βουλή. Εδωσα πολύ συγκεκριμένα στοιχεία που αν ζητηθούν, θα επαναληφθούν και με περιόδους της Βουλής και με αριθμό υπαλλήλων και με Υπηρεσία προς Υπηρεσία το πόσοι μπήκανε και για ποιους λόγους. Και αυτό δεν αφορά καθόλου την παρούσα Κυβέρνηση ή το παρόν Προεδρείο της Βουλής.

Σήμερα σηκώνουμε έναν κουρνιαχτό για να σκεπάσουμε απολύτως –και το επαναλαμβάνω για τρίτη φορά, λυπάμαι γιατί χρησιμοποιήθηκε ένας τέτοιος λόγος- τα εξαιρετικά θετικά θεσμικά βήματα που γίνονται στη Βουλή που αποτρέπουν ακριβώς αυτές τις καταστάσεις, δηλαδή διορισμούς είτε από το παράθυρο είτε αλλιώς, πέρα από αξιοκρατία ή από χρησιμότητα. Ο αριθμός των εργαζομένων στη Βουλή είναι ίδιος ή μικρότερος από αυτόν που ήταν πριν από δεκαπέντε μήνες. Προκαλώ, λοιπόν, επ’ αυτού.

Εχουμε θέσει υπ’ όψιν σας εδώ και μια βδομάδα όλο τον σχετικά φάκελο και τα στοιχεία. Το να συνεχίζετε, φοβάμαι πως έχει να κάνει με μια κακής ποιότητας επικοινωνιακή πολιτική χρήση επί στοιχείων, τα οποία δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση και για τα οποία και εμείς δεν επιδεχόμαστε ούτε μύγα στο σπαθί μας.

Θα παρακαλούσα πολύ να σταματήσει αυτή η προπαγάνδα, που συγκυριακά μεν είναι εναντίον της Κυβερνήσεως και εναντίον του Προεδρείου της Βουλής –κι ως τέτοιο μπορώ να το αντιληφθώ, διότι εδώ έχουμε μια πολιτική αντιπαλότητα-, αλλά δρα μεσοπρόθεσμα και μεσομακροπρόθεσμα εναντίον της Βουλής και της δημοκρατίας και σαν τέτοια δεν τη δέχομαι».




Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2016/07/blog-post_121.html#ixzz4EQZZB6jc
 
Top