Σε εκκαθαρίσεις των εστιών φωτιάς σε όλο το μήκος και το πλάτος της περιοχής που εξαπλώθηκε η πυρκαγιά στα χωριά της νότιας Χίου προβαίνουν από τις πρωινές ώρες της Τρίτης, 26 Ιουλίου 2016, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τις εθελοντικές ομάδες του νησιού να βοηθούν ασταμάτητα.
Η νύχτα που πέρασε ήταν ευτυχώς σχετικά ήσυχη και δεν υπήρξαν σοβαρές αναζωπυρώσεις. Παρόλα αυτά, εστίες φωτιάς εξακολουθούν να υπάρχουν και οι προσπάθειες εντοπίζονται στο σβήσιμό τους, ούτως ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο εκδήλωσης και εμφάνισης νέων "πύρινων" μετώπων.



Το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από τον χώρο των επιχειρήσεων, δεν υπήρχε κάποιο μεγάλο ενεργό μέτωπο, πλην των μικρών εστιών, που ελέγχονται και η μια μετά την άλλη σβήνονται. Οι περισσότερες εστίες εντοπίζονται στις περιοχές Βέσσας και Αρμολίων, αλλά και στην περιοχή προς τον Άγιο Γεώργιο Συκούση.

Από το πρωί, μαζί με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Χίου, οι οποίες ενισχύθηκαν με προσωπικό και 18 οχήματα που έφτασαν το πρωί της Τρίτης από την Αθήνα, επιχειρούν και τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα (αεροπλάνα και ελικόπτερα).



Μέσα στην ημέρα θα γίνει και η πρώτη αποτίμηση των ζημιών από την πυρκαγιά από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που καταφτάνει στη Χίο μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Πηγή: astraparis.gr
 
Top