Από τις 10 το βράδυ της Δευτέρας έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά στο Σελεκάνο, ορεινή περιοχή στην Ιεράπετρα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δύσβατο σημείο και κατευθύνεται προς τις Μάλες. Στο σημείο από τις πρώτες στιγμές έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υδροφόρες του Δήμου και οι δυνάμεις του νομού.

Οι επιχειρήσεις διήρκησαν όλη τη νύχτα και η εικόνα βελτιώθηκε μέχρι τα ξημερώματα, οπότε και δύο ελικόπτερα από το Ηράκλειο και τα Χάνια στην κατάσβεση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας απομακρύνθηκαν από το χωριό των Μαλών οι ευάλωτοι κάτοικοί του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν προληπτικά στο κτήριο της τοπικής κοινότητας.

Η φωτιά έχει καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις, ενώ στο Σελεκάνο έχει κοπεί το ρεύμα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα να αποτρέψουν την πύρινη λαίλαπα από το χωριό και οι φλόγες σύμφωνα με μαρτυρίες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια. Ευτυχώς, τα ξημερώματα ο κίνδυνος αποσοβήθηκε ενώ χαρακτηριστικό της σοβαρότητας του κινδύνου ήταν το γεγονός ότι έξω από χωριό υπήρχαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε επιφυλακή.

Η πυρκαγιά καίει σε ένα μεγάλο μέτωπο στο οποίο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις από ξηράς και από αέρος και συγκεκριμένα 60 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα καθώς και δύο ελικόπτερα, ενώ τις δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύουν και 30 στρατιώτες.

flashnews
 
Top