Τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές ή όμβροι αναμένονται το Σαββάτο 16 Ιουλίου 2016 στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο. Στις λοιπές περιοχές της χώρας αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές μόνο νεφώσεις.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από 17 έως 28, στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά από 21 έως 34, στην Πελοπόννησο από 20 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 27 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 31.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα μεταβάλλονται συνεχώς με ταχύτητες από 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα στραφούν σε βόρειους και βορειοδυτικούς ίδιας ταχύτητας.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ορεινά του νομού, όπου και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.
 
Top