Στο «κάδρο» των διεθνών προορισμών μπαίνει πλέον η Πάρος μέσω της επέκτασης του αεροδρομίου, που καθιστά πλέον δυνατή την προσγείωση μεγάλων αεροσκαφών και, με τον τρόπο αυτό, ανοίγει προοπτικές για απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής στο οποίο πρωτοστάτησε ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος, με τη συνδρομή κρατικών υπηρεσιών και το οποίο που ολοκληρώθηκε χάρη στις ενέργειες των ίδιων των κατοίκων που προσέφεραν χρήματα και εθελοντική εργασία, ο καθένας ανάλογα με την ειδικότητα και την οικονομική του δυνατότητα.

Τα εγκαίνια υπολογίζεται να γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου πιθανόν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.





Η λειτουργία του νέου διαδρόμου αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον τουρισμό του νησιού που ήδη με τη στρατηγική που έχει ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να διεισδύσει δυναμικά στις αγορές ενδιαφέροντος του εξωτερικού.

Η αεροπορική εταιρεία Olympic Air ανέλαβε να κατασκευάσει το μισό κτίριο αεροσταθμού του νέου αεροδρομίου Πάρου και συνοδά έργα (δρόμους, parking περιβάλλοντα χώρο κλπ). Το έργο νέου διαδρόμου μήκους 2.000 μέτρων (με επιχειρησιακό μήκος 1400 μέτρων) του αεροδρομίου Πάρου, ύψους 15,2 εκατ ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ολοκληρώθηκε και παραδώθηκε στις 15 Μαΐου 2016.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα έργα κατασκευής του νέου αεροσταθμού επιφάνειας 750 τμ και συνοδά έργα, τα οποία ολοκληρώνονται έως στις 16 Ιούλιου 2016, για να ξεκινήσει η κανονική επιχειρησιακή λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου. Παράλληλα σχεδιάζεται και 2η φάση εργασιών για τον διπλασιασμό της ωφέλιμης επιφάνειας του αεροσταθμού σε 1.500 τμ για την κάλυψη της επιβατικής κίνησης σε βάθος 4ετιας.



πηγή: protothema.gr
 
Top