Για παράδοση των χώρων του ελληνικού πανεπιστημίου «στην παράνομη δράση ανεξέλεγκτων, περιθωριακών ομάδων» κάνουν λόγο σε κοινή δήλωσή τους ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, και ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Κυριαζίδης, σχετικά με τα γεγονότα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Όπως φαίνεται ο "ιός των Εξαρχείων" μετανάστευσε και στη Θεσσαλονίκη. Τώρα, έχουμε, μάλιστα, την πρωτοτυπία εντός του Πανεπιστημίου να συρρέουν ομοϊδεάτες των εγχώριων καταστροφέων απ’ όλη την Ευρώπη, με σκηνές και τροχόσπιτα», σχολιάζουν οι δύο βουλευτές και συνεχίζουν:

«Ήδη, σύμφωνα με καταγγελίες των Πρυτανικών Αρχών, υπάρχει παραβίαση και κατάληψη κτιρίων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Και το βέβαιο είναι πως το "μάρμαρο" των όποιων καταστροφών, θα φορτωθεί στις πλάτες του Ελληνικού Λαού.

Τα απαράδεκτα αυτά γεγονότα, στιγματίζουν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα διεθνώς, ως χώρα της ανομίας, και συνάμα καταρρακώνουν το κύρος των Πανεπιστημιακών της Ιδρυμάτων.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία πολλάκις έχει επιδείξει τη συμπάθειά της σε έκνομες συμπεριφορές στα Πανεπιστήμια, με την πρόφαση του "ασύλου", βρίσκεται ενώπιον των ευθυνών της. Τα όσα πρωτοφανή λαμβάνουν χώρα στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου αποδεικνύουν περίτρανα ότι έχει καταλυθεί το Κράτος, αλλά η Κυβέρνηση, σφυρίζει αδιάφορα.

Στο οριακό σημείο που έχουμε φθάσει, απαιτούνται άμεσες και ριζικές αποφάσεις. Οι ρόλοι του Ποντίου Πιλάτου ή της στρουθοκαμήλου, που έχουν επιλέξει τα αρμόδια Υπουργεία, το μόνο που κάνουν είναι να τροφοδοτούν την ασυδοσία των παρανομούντων.

Αν δεν δοθεί σύντομα ένα τέλος στα όσα θλιβερά λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλονίκη, η Κυβέρνηση θα είναι υπόλογη τόσο απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και στους πολίτες της χώρας, των οποίων την ασφάλεια είναι εκ του Συντάγματος υποχρεωμένη να προστατεύει».
 
Top