Συλλογή μεταλλίων στους Βαλκανικούς και το Grand Prix, στο Μαυροβούνιο...

Ελληνική κυριαρχία στους Βαλκανικούς Αγώνες της ορεινής ποδηλασία που έγιναν το Σαββατοκύριακο στο Μαυροβούνιο, στο Μπιέλο Πόλιε. Αγώνας Cross Country που ήταν και Grand Prix UCI C2 – WE.

Ο Δημήτρης Αντωνιάδης έδειξε και πάλι σταθερότητα, προσθέτοντας ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στην εντυπωσιακή συλλογή του μέσα στο 2016, ένα μόλις μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, όπου θα εκπροσωπήσει την χώρα μας, στην ορεινή ποδηλασία. Στην πρώτη εξάδα ήταν και οι Βροχίδης (5ος), Μολλά (6ος ). 

Πολύ καλή εμφάνιση και για την Βαρβάρα Φασόη, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στις γυναίκες, ενώ η Στρουμπούλη ήταν 4η. 

Εντυπωσιακοί ήταν όμως και οι πιο μικροί αθλητές μας, με τον Ορφέα Συρίγο να κατακτά το χρυσό στους εφήβους, τον Παναγιώτη Λαβδάκη να παίρνει το χάλκινο, στην ίδια κατηγορία, ενώ και η Αικατερίνη Ελευθεριάδου πήρε το χρυσό στις νεάνιδες.

Τα αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες:
Άνδρες (30 συμμετοχές)
1. Αντωνιάδης Δημήτρης (Ελλάδα) 1:41:45
2. Κελέτζι Αμπντουλκαδίρ (Τουρκία) 1:44:15
3. Αλεκσέι Αλεξάντερ (Βουλγαρία) 1:45:19
επίσης ... 5. Βροχίδης Αλέξανδρος (Ελλάδα), 6. Μολλά Χαρούν (Ελλάδα), 

Γυναίκες (12 συμμετοχές)
1. Τάνοβιτς Λέντζλα (Βοσνία & Ερζεγοβίνη) 1:50:34
2. Φασόη Βαρβάρα (Ελλάδα) 1:53:53
3. Κόστιτς Ιβάνα (Σερβία) 2:06:21
4. Στρουμπούλη Δανάη (Ελλάδα) 

Έφηβοι (17 συμμετοχές)
1. Συρίγος Ορφέας (Ελλάδα)
2. Μέστρικ Τζόσιπ (Κροατία)
3. Λαβδάκης Παναγιώτης (Ελλάδα)
επίσης … 14. Ζιάκας Βασίλειος (Ελλάδα), 16. Τσορτουκτσίδης Ηλίας (Ελλάδα)

Νεάνιδες (7 συμμετοχές)
1. Ελευθεριάδου Αικατερίνη (Ελλάδα)
2. Τζόλοβιτς Τζάνα (Σερβία)
3. Νικολόφσκα Κατερίνα
επίσης … 5. Τουρλουμούση Παυλίνα (Ελλάδα)

Στην αποστολή –που επέστρεψε σήμερα- μετείχαν και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Κατσέλης και ο έφορος Γιάννης Παττές. 


Ευρωπαϊκό Πίστας Εφήβων, U23

Στην Ιταλία βρίσκεται η Εθνική μας ομάδας πίστας των Εφήβων και U-23, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πίστας που ξεκινάει αύριο στο Μοντικιάρι. Η Ελληνική αποστολή ταξίδεψε οδικώς μέσω Πάτρας – Ανκόνα, ταξιδεύοντας με τα πλοία της Minoan Lines που είναι χορηγός της Ομοσπονδίας (στην φωτό η Εθνική μας στην Πάτρα πριν την αναχώρηση για Ανκόνα).

Την Εθνική μας αποτελούν οι νεαροί ποδηλάτες της πίστας Βασίλης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντούρας, Γιώργος Σταυρακάκης, Δημήτριος Χριστάκος, Αναστάσιος Αντωνόπουλος, Ιωάννης Καλογερόπουλος, Νικόλαος Παγώνης και Σπύρος Δεβάρης.

Στο Μοντικιάρι βρίσκονται επίσης οι ομοσπονδιακοί Δημήτρης Χίος, Βασίλης Γιαννιώσης και Νικόλαος Κουμπενάκης, ενώ αρχηγός της αποστολής είναι ο ταμίας της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Πριστούρης.

«Τα παιδιά είναι σε καλή αγωνιστική κατάταξη και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Φυσικά αυτό δεν θα είναι εύκολο μιας και θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ δυνατούς αθλητές, απ’ όλη την Ευρώπη. Είμαι σίγουρος ότι όλα τα παιδιά θα προσπαθήσουν και θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουν», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Χίος και μαζί του συμφώνησε και ο αρχηγός της αποστολής στην Ιταλία Παναγιώτης Πριστούρης… «Όλοι γνωρίζουν τις δυσκολίες ενός τόσο δυνατού Πρωταθλήματος, αλλά έχουμε νέους αθλητές που έχουν δείξει ότι μπορούν να σταθούν με αξιώσεις και αυτό θέλουμε να κάνουν και εδώ στην Ιταλία».
 
Top