Τουλάχιστον είκοσι νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά από μετωπική σύγκρουση δύο τρένων βόρεια του Μπάρι στη Νότια Ιταλία, μεταξύ των πόλεων Κοράτου και Άντρια λίγο μετά τις 11:30 τοπική ώρα. Στην περιοχή έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ αντιπροσωπεία του Υπουργείου Μεταφορών της Ιταλίας συνεργάζεται με τις αρχές για να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.
Οι πληροφορίες από τα τοπικά μέσα μεταφέρουν σκηνές πανικού, καθώς λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης τα τρένα έχουν «σμπαραλιαστεί» με τα πτώματα να έχουν εκτοξευτεί στα παρακείμενα χωράφια.

Οι πρώτες δηλώσεις αξιωματούχων εστιάζουν πρωτίστως στη παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και έπειτα να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος. 



«Υπάρχουν πολλοί νεκροί», επιβεβαιώνει τις δυσοίωνες προβλέψεις ο επικεφαλής των τοπικών αρχών της Andria, Riccardo Zingaro. «Ήταν μια σφοδρή μετωπική σύγκρουση σε μια μόνο σιδηροδρομική γραμμή. Μερικά βαγόνια έχουν εκτροχιαστεί τελείως και τα σωστικά συνεργεία βγάζουν μέσα από τα σίδερα τους νεκρούς»...

Την συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματτέο Ρέντσι, που επιστρέφει εσπευσμένα στην Ρώμη από το Μιλάνο. «Δεν θα σταματήσουμε τις έρευνες μέχρι να διελευκανθούν πλήρως τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία», σημείωσε.

Ιταλός υπ. Μεταφορών: Ιδιαίτερα σφοδρή η σύγκρουση

Η σύγκρουση των δυο τρένων έξω από το Μπάρι ήταν ιδιαίτερα σφοδρή. Ο απολογισμός είναι ακόμη σε εξέλιξη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών Γκρατσιάνο Ντελρίο, ο οποίος έχει μεταβεί στην Απουλία.

«Πρόκειται για μια τραγωδία τεραστίων διαστάσεων, δημιουργούμε μονάδα διαχείρισης κρίσεων για να στηρίξουμε, να βοηθήσουμε τους συγγενείς», πρόσθεσε ο Ντελρίο, ο οποίος ευχαρίστησε τους πυροσβέστες και τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας.

Ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ότι παράλληλα με την δικαστική έρευνα θα συσταθεί και εξεταστική επιτροπή του κοινοβουλίου, με στόχο την εξακρίβωση των αιτιών του δυστυχήματος.

Ο διευθυντής του παραρτήματος του ιταλικού συστήματος υγείας του Μπάρι δήλωσε από την πλευρά του ότι έως τώρα οι νεκροί από το δυστύχημα αυτού, το οποίο σημειώθηκε σήμερα το πρωί βόρεια του Μπάρι, ανέρχονται σε 20 και οι τραυματίες σε 35, εκ των οποίων πολλοί βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
 
Top