Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε ότι προϊόντα που προωθούνται για την απώλεια βάρους και την ενίσχυση της στυτικής λειτουργίας περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες σιβουτραμίνη, φαινολοφθαλεΐνη και sildenafil, χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους, και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη.

Συγκεκριμένα, τα προιόντα La Trim Plus, Oasis, Jenesis, New Lishou και Slimming Hi Herb, που προωθούνται για την απώλεια βάρους, περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες σιβουτραμίνη και φαινολοφθαλεΐνη. Τα πριόντα Maxtrazen, German Black Dog, Indian Blackgold, V8 Penis Increases, Tibetan Dragon, που προωθούνται για την ενίσχυση της στυτικής λειτουργίας, περιέχουν τη δραστική ουσία Sildenafil.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες, λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας. Η φαινολοφθαλεΐνη έχει, ενδεχομένως, αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό. Η δραστική ουσία sildenafil και τα παράγωγά της περιέχονται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα, που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθούν ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχουν συνταγογραφηθεί από γιατρό.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν, αλλά να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό και επισημαίνει ότι η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
rizopoulospost.com
 
Top