Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 η ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στη Βόρεια Εύβοια, φαινόμενα που μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές. 

Τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Παράλληλα πολύ ενισχυμένοι άνεμοι θα επικρατήσουν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη καθώς και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 32 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 21 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα Αιγαίου και τοπικά στις νότιες ακτές της Κρήτης από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή σημαντική εξασθένηση στα βορειοδυτικά πελάγη, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε ισχυρούς 6 μποφόρ, ενώ στα ανοικτά της Κέρκυρας οι εντάσεις των ανέμων ενδέχεται να φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια όπου ενδέχεται να ψιλχαλίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Σαρωνικό μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγες βροχές τις πρωινές ώρες και πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, αλλά τις μεσημεριανές ώρες θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα στραφούν σε νότιους σχεδόν μέτριους. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
 
Top