Αργά σήμερα το μεσημέρι, ο πρώην υπουργός και καταδικασθέντας σε 20 χρονια κάθειρξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος υπέβαλε μέσω του συνηγόρου του, Γιάννη Παγοροπουλου, αίτημα αποφυλάκισης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Επικαλείται λόγους υγείας και το προχωρημένο της ηλικίας του, αφού συμπλήρωσε ήδη τα 77 χρονια.

Όπως είπε ο συνήγορός του, "η επιλογή του χρόνου του αιτήματος δεν είχε να κάνει με σκέψη υστερόβουλη. Είναι μία καθαρή πράξη, η οποία αναφέρεται στην προσωπικότητα και στις ανάγκες του εντολέα μου. Δεν υποστηρίζεται από μάρτυρα...η παραμονή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή επί 4 και πλέον έτη και η συνεχής παρουσία του στα δικαστήρια είναι γεγονός. Πρέπει να δείτε το θέμα από την ανθρωπιστική του πλευρά, αφού δύνασθε πια να επιβάλετε άλλα μέτρα... 

Διάγει το 77ο έτος της ηλικίας του, μπορεί να φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος το παλεύει, ωστόσο είναι ένας άνθρωπος βαθιά πληγωμένος και στη φυσική του υπόσταση... Η υγεία του έχει στα 4 αυτά χρόνια κλονιστεί. Δεν είναι μόνο η ηλικία αλλά και οι συνθήκες που αντιμετώπιζει μέσα στις φυλακές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δύο εγχειρήσεις στα μάτια του με φλεγμονές, που δύσκολα αντιμετωπίζονται στη φυλακή... Το πρόβλημα επιδεινώθηκε. Είχε όμως και θέματα υγείας από το παρελθόν, όπως με τα πόδια του. Κάνουμε αυτή την κίνηση, ώστε να αντικατασταθεί ο όρος της κράτησης με κάποιον άλλον όρο, προκειμένου να σταθεί απέναντί σας και να είναι συνεννοήσιμος. Όλη αυτή η ταλαιπωρία τού έχει προξενήσει ένα τεράστιο ψυχολογικό άγχος, το οποίο βλέπετε και εσείς.

Ο τόπος διαμονής του θα είναι συγκεκριμένος, θα είναι στη διάθεση σας οποτέδηποτε χρειαστεί. Γνωρίζω τον φόβο σας ότι μπορεί βγαίνοντας να διαπράξει νέα εγκλήματα... Ξέρετε όμως ότι όλη η περιουσία του έχει δεσμευθεί... Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο δικαστήριο σας ζητώντας αντικατάσταση του όρου της προφυλάκισης, γιατί ήθελε να προηγηθούν άλλα μέλη της οικογενειάς του. Αλλωστε πιστεύει μέσα του ότι είναι αθώος. Έχει περάσει ήδη στη φυλακή 4,5 χρόνια. Επιβάλλεται πλέον να αλλάξει το περιοριστικό μέτρο."

Το δικαστήριο διέκοψε για να ανακοινώσει την απόφαση του αυριο το πρωί.

 
Top