Το… θρυλικό μπλοκάκι των τροχονόμων οδεύει ολοταχώς προς τοχρονοντούλαπο της ιστορίας! 

Σκηνές με τους τροχονόμους να το βγάζουν από την τσέπη και να «γράφουν» τους εμβρόντητους παραβάτες, θα σώζονται πλέον μόνο στις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου… Το μπλοκάκι φεύγει, γιατί έρχεται το tablet!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας ανά την Ελλάδα σε λίγο καιρό και μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των αστυνομικών πάνω στα νέα ηλεκτρονικά μέσα, θα βεβαιώνουν τις παραβάσεις και θα καταγράφουν τα στοιχεία των τροχαίων ατυχημάτων με τη χρήση tablet, το οποίο συνδεδεμένο με άλλο εξάρτημα θα… εκτυπώνει επί τόπου την κλήση στον παραβάτη! Και σαν να μην έφθανε αυτό, σε χρονικό διάστημα μόλις τριών ημερών από την ημερομηνία ηλεκτρονικής καταγραφής, τα στοιχεία θα καταχωρούνται στο κεντρικό σύστημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με τα ηλεκτρονικά μέσα ο τροχονόμος θα βλέπει αμέσως και τους βαθμούς στο pointsystem

Με τη νέα πρακτική, που θα ακολουθείται, ο τροχονόμος, μετά την πληκτρολόγηση της πινακίδας του οχήματος, θα έχει τη δυνατότητα να δει κατευθείαν σε ποιον ανήκει το όχημα, αλλά και τους βαθμούς στο pointsystem. Κατόπιν με μία εντολή η κλήση θα εκτυπώνεται από φορητό εκτυπωτικό μηχάνημα και θα παραδίδεται με τη μορφή απόδειξης στον παραβάτη. Πάνω στην κλήση θα αναφέρεται η ημερομηνία, η ώρα και το είδος της παράβασης, το χρηματικό πρόστιμο, καθώς και τα δικαιώματα του παραβάτη.

Αναφερόμενοι στον νέο ηλεκτρονικό τρόπο καταγραφής των παραβάσεων, οι αρμόδιοι αξιωματικοί τονίζουν ότι ο παραβάτης θα έχει δικαίωμα τριών ημερών να υποβάλει ένσταση στην Τροχαία, δηλαδή τις όποιες αντιρρήσεις του για τις πράξεις των τροχονόμων. Αν μέσα σε αυτό το διάστημα η κλήση δεν ακυρωθεί, τότε καταχωρείται στο κεντρικό σύστημα και στη συνέχεια βεβαιώνεται ως δημόσιο έσοδο χωρίς καμία δυνατότητα ανάκλησης!

Δείτε παρακάτω τον νέο τρόπο βεβαίωσης παραβάσεων:



 
Top