Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης αποφάσισε τη διαφοροποίηση του κατηγορητηρίου με το οποίο προσήχθησαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, που προσγειώθηκαν χθες με στρατιωτικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της πόλης.

Σύμφωνα με την μια εκ των τριών συνηγόρων υπεράσπισης Μένια Πολυχρόνη, οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν είναι οι εξής:
1.παράνομη είσοδος στη χώρα
2. Ηθική αυτουργία στην παράνομη πτήση για τους 7 από τους 8
3. Εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου.
Από το κατηγορητήριο αφαιρέθηκε η κατηγορία της απόπειρας διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας, κάτι που σύμφωνα με την συνήγορο είναι εξαιρετικά σημαντικό. «Εφόσον παρέμενε έδινε το έρεισμα σε πολλούς να θεωρήσουν επιτακτικότερη την ανάγκη έκδοσής τους» είπε κ. Πολυχρόνη. 
«Δεν έστεκε ως κατηγορία γιατί δεν ήρθαν για να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα. Βρίσκονταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους δεν συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Απλά εκτελούσαν, μαζί με δύο ακόμη ελικόπτερα εντολές να μεταφέρουν τραυματίες από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης σε συγκεκριμένο σημείο. Δεν είναι πολεμικά ελικόπτερα αλλά μεταφοράς προσωπικού και ασθενών. Ξαφνικά δεχθήκανε πυρά από την τουρκική αστυνομία και μόνο τότε κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει. Ήταν τρία τα ελικόπτερα και τα δύο καταστράφηκαν. Φοβήθηκαν για τη ζωή τους, πήραν το ελικόπτερο και ήρθαν στην Ελλάδα λόγω εγγύτητας» συμπλήρωσε. 
Όπως τόνισε η συνήγορος, οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί εξακολουθούν να φοβούνται για τη ζωή τους και ανησυχούν για τις οικογένειες που αφήσανε πίσω, καθώς είναι όλοι παντρεμένοι με παιδιά.

 http://www.koutipandoras.gr/
 
Top