Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η Εισαγγελική έρευνα για τις εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες ταλανίζουν
τους οφειλέτες, για τουλάχιστον μια δεκαετία! Όπως αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής» ήδη, τα στελέχη 30 εισπρακτικών έχουν περάσει το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, για κακουργηματικά αδικήματα, όμως ο αριθμός τους αυξάνεται ραγδαία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο εισαγγελέας Γ. Πέτρος στέλνει τις επόμενες ημέρες κλήσεις για εξηγήσεις σε άλλες 30 ενώ στο στόχαστρο του μπαίνουν και 10 δικηγορικές εταιρείες, που μπήκαν στο παιχνίδι των ενοχλήσεων, για λογαριασμό τραπεζών, χρησιμοποιώντας μεθόδους που δεν συνάδουν με το δικηγορικό λειτούργημα.
Μάλιστα από τον έλεγχο των Αρχών δεν πρόκειται να γλιτώσουν ούτε οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αφού τα στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν ότι και αυτές είχαν αντίστοιχα τμήματα που ασχολούνταν με την ...είσπραξη των οφειλομένων.
Τα στελέχη των εισπρακτικών εταιρειών, κλήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για αδικήματα κακουργηματικής μορφής, μεταξύ των οποίων και η νομιμοποίηση προϊόντων από εγκληματικές ενέργειες («ξέπλυμα»).
Χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς προσώπων τα οποία εμπλέκονται με τις υπό διερεύνηση εισπρακτικές εταιρείες έδωσαν στις δικαστικές αρχές το έναυσμα που αναζητούσαν για να τα συνδέσουν με τις παράνομες πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών, καθώς θεωρούνται εγκληματικό προϊόν!
Είναι η πρώτη φορά που η Δικαιοσύνη κινητοποιείται συνολικά εναντίον των εισπρακτικών εταιρειών, καθώς μέχρι τώρα υπήρχαν μεμονωμένα περιστατικά, όπως μία περίπτωση στην οποία υπάλληλοι εισπρακτικής εταιρείας απαιτούσαν την καταβολή οφειλών από πολίτες μετερχόμενοι μεθόδους απειλητικές και εκβιαστικές, γεγονός που είχε αποτέλεσμα να ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη εναντίον τους και η υπόθεση να καταλήξει στον ανακριτή.
http://www.koolnews.gr/
 
Top