ΓΝΙ ¨Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ¨                
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5/7/2016 ΣΤΙΣ 11 πμ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7/ 7/2016 ΣΤΙΣ 12:30

Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης  των Νοσοκομείων και του τομέα υγείας συνολικά, αποτυπώνει τον βαθιά αντιλαϊκό της χαρακτήρα στην κάθε μας μέρα, μέσα στο χώρο της εργασίας.
Η κατάσταση χειροτερεύει! Στα παλιά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, προστέθηκαν αυτά του τρίτου μνημονίου. Κυβέρνηση εργοδοσία ΕΕ ετοιμάζονται να πάρουν κι άλλα μπροστά στη δεύτερη αξιολόγηση. Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, αξιολόγηση, συνδικαλιστικός νόμος.
-Η έλλειψη προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να λειτουργεί στα όρια του! Κάνει επισφαλή την εφημερία.
-Εντατικοποιεί επικίνδυνα την εργασία μας. Μας τσακίζει σωματικά και πνευματικά. Οφείλονται ρεπό και άδειες του 2015.
-Στους τραπεζοκόμους οφείλονται πάνω από 300 ρεπό και οι άδειες του 2015. Η τραπεζαρία μετά τις τρεις το μεσημέρι  καθώς Σαββατοκύριακα και αργίες κλείνει. Πέρα από την εντατικοποίηση των εργαζομένων , έχει και άμεσες συνέπειες στην διατροφή των ασθενών, η οποία αποτελεί έναν κρίκο στην θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας τους. Η ποιότητα του φαγητού όταν από τα έξι ευρώ πήγε στα τρία ευρώ, έχει υποβαθμιστεί. Στις δομές όπου φιλοξενούνται ασθενείς με ψυχικά προβλήματα η διανομή του φαγητού γίνεται μόνο μια φορά την ημέρα για όλο το 24ωρο.
-Στους τραυματιοφορείς η εφημερία βγαίνει με δυο και τρεις τραυματιοφορείς. Κι εδώ οι συνάδελφοι εξουθενώνονται, με αποτέλεσμα να γίνεται  επισφαλής η εφημερία. Η λήξη των συμβάσεων των συναδέλφων με πεντάμηνα και η λήξη των συμβάσεων των επικουρικών αυξάνει το πρόβλημα.
-Στο χειρουργείο  μείωση του προσωπικού ( 4 νοσηλευτές  λιγότεροι) και η αύξηση των χειρουργείων, τους αναγκάζει να τρέχουν από αίθουσα σε αίθουσα  για να καλύψουν τα περιστατικά, χωρίς διάλειμμα .
-Η αύξηση των περιστατικών και η μείωση του προσωπικού θα οδηγήσει σε μεγάλες λίστες αναμονής .
-Στις κλινικές το Νοσηλευτικό προσωπικό έχει ξεπεράσει τα όρια των αντοχών. Με το ζόρι βγαίνουν τα προγράμματα εφημεριών των γιατρών.
-Τα ΚΥ υπολειτουργούν. Είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν έρανο για την αγορά απαραίτητων υλικών.
-Οι διοικητικές υπηρεσίες έχουν ελλείψεις.
Αυτά τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με μετακινήσεις προσωπικού σε αλλότρια καθήκοντα
Δεν αντιμετωπίζονται με μετακινήσεις στο όνομα των υπηρεσιακών αναγκών ή στο όνομα της καλύτερης διαχείρισης του προσωπικού! Η φτώχεια δεν μοιράζεται…
Δεν αντιμετωπίζονται με το να κάνει ο νοσηλευτής τον τραυματιοφορέα, ο γιατρός τον νοσηλευτή κίνησης στο χειρουργείο κ.ο.κ . Είναι άλλο πράγμα η αυτοθυσία η αλληλεγγύη, το φιλότιμο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε να δώσουμε άλλοθι στην πολιτική που όλους μας τσακίζει!!!
Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που η προσέλευση ασθενών στο Νοσοκομείο είναι αυξημένη. Όταν γεωγραφικά το Νοσοκομείο καλύπτει όχι μόνο την Ήπειρο, αλλά τη Δ. Μακεδονία, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα. Όταν οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω οικονομικής κρίσης και φτωχοποίησης του λαού.
Εμείς δεν ανεχόμαστε στο όνομα της Δημοσιονομικής πειθαρχίας, να συνεχίζεται η παραπάνω κατάσταση. « Δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε το ταβάνι»,  μας έλεγε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα όρια και τις αντοχές της οικονομίας     (δηλαδή της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία). Στην ίδια ρότα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Οι ανάγκες μας, το δικαίωμα στην καθολική, πλήρη δημόσια και δωρεάν υγεία του λαού, δεν χωράνε στην πολιτική που κάνει τη ζωή μας κόλαση και της πλουτοκρατίας παράδεισο!
Διεκδικούμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Να έχουμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, με επαρκές προσωπικό, αναλώσιμο υλικό, ιατροτεχνικό εξοπλισμό, να καλυφτούν όλες οι απώλειες που είχαμε, να έχει υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια ο λαός. Να υπάρχει πρόληψη, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Πρωτοστατούμε, για να γίνει υπόθεση του λαού της κάθε περιοχής ο αγώνας για το λαϊκό δικαίωμα στην υγεία- πρόνοια!  Παλέυουμε μαζί με το λαό για την ανάπτυξη που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι της πλουτοκρατίας.
Ζητάμε λύση στα άμεσα φλέγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει.:
• Προσλήψεις στις παραπάνω ειδικότητες τώρα!!
• Οι επικουρικοί να συνεχίσουν την εργασία τους, με την μονιμοποίηση τους.
• Επαρκή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για να καλυφθούν οι άμεσες αυτές ανάγκες.
• Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις. Που καταργούνε κατακτήσεις χρόνων, όπως την άδεια , τα ρεπό, τον 13ο κ 14ο μισθό. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με  δικαιώματα για τους συναδέλφους των συνεργείων . Άμεσα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, που τρεις μήνες τους οφείλονται. Έξω  οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.
• Όχι στην επιχειρηματική δράση στην υγεία. Όχι στα Νοσοκομεία επιχείρηση.
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους
• Ένταξη στα ΒΑ
• Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που οφείλονται από τα προηγούμενα χρόνια


ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΡΑ

 
Top