Τους φθηνότερους προορισμούς και τις δημοφιλέστερες παραλίες της Ευρώπης αποκαλύπτει το βαρόμετρο του Post Τravel Money που δημοσιεύει ο Independent.
Η έρευνα γίνεται για δέκατη χρονιά και συνυπολογίζει το συνολικό κόστος των δέκα τυπικών εξόδων των διακοπών, όπως το κόστος καφέ, αντηλιακής κρέμας, εντομοαπωθητικού και ενός γεύματος τριών πιάτων με ένα μπουκάλι κρασί.
Μεταξύ των 13 φθηνότερων προορισμών συμπεριλαμβάνονται και τέσσερα ελληνικά νησιά. Φθηνότερη από τους ελληνικούς προορισμούς είναι η Κρήτη, που βρίσκεται σχεδόν στο μέσο της λίστας και το κόστος καθορίζεται στις 63,16 λίρες.
tropikes_paralies
Στην αμέσως επόμενη θέση, στο νούμερο 8 βρίσκεται, η Ζάκυνθος με συνολικό ημερήσιο κόστος τις 64.65 λίρες. Λίγο ακριβότερη ηΚεφαλλονιά, με κόστος £68.49 και στη δεύτερη θέση της λίστας ηΚέρκυρα με 72,26 λίρες.
paralia8
Ως πιο φθηνή περιοχή αναδεικνύεται η γειτονική Βουλγαρία με κόστος 41,55 λίρες. Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ηΛεμμεσός, που βρίσκεται στην τρίτη θέση με κόστος £51.82, καθώς και τέσσερις ισπανικές περιοχές, με την Costa del Sol στην 4η θέση, στην 5η θέση τη Gijon με κόστος £61.01, στην 6η θέση την Costa Blanca με £62.29 και στην 13η θέση τη Menorca με £74.40.
Στους 13 φθηνότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς περιλαμβάνονται επίσης και η Κροατία, το Μαρμάρι στην Τουρκία και η περιοχή Algavre στην Πορτογαλία.
 
Top