Ποια είναι τα κριτήρια....

Η δημόσια πρόσκληση για εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε 17 δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισής τους, για 3.737 θέσεις πλήρους απασχόλησης για 8 μήνες, δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Το πρόγραμμα είναι έργο για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 για συγχρηματοδότηση από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και ο συνολικός προϋπολογισμός του φτάνει στα 25.882.462 ευρώ. Η υποβολή των αιτήσεων θα αρχίσει την Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουλίου.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

- Εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆, µέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆.

- Εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆, µέλη µονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

- Εγγεγραµµένοι µακροχρόνια άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆.

- Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστηµιακού και τεχνολογικού τοµέα, εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕ∆, για την κάλυψη θέσεων µε βάση τα τυπικά προσόντα τους.

- Εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆ άνω των 29 ετών.

- Εγγεγραµµένοι στο µητρώο ανέργων ΑµεΑ του ΟΑΕ∆.

Οι άνεργοι θα απασχοληθούν στην υλοποίηση έργων που θα έχουν µετρήσιµα αποτελέσµατα, όσον αφορά τη βελτίωση της καθηµερινής ζωής των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών. Τα έργα αυτά επιλέγονται από τους ίδιους τους Δήµους που θα συµµετέχουν στο πρόγραµµα, ανάλογα µε τις ανάγκες τους και στοχεύουν στη βελτίωση των παρεχόµενων υπηρεσιών σε φορείς του δηµόσιου τοµέα που έχουν καθηµερινή και άµεση σχέση µε την εξυπηρέτηση πολιτών, τη συντήρηση και αναβάθµιση κοινωνικών υποδοµών, την αναβάθµιση της λειτουργίας των δηµοτικών υπηρεσιών, τη βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη της τοπικής αγοράς.

Οι 17 δήμοι είναι οι Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Κ. Μακεδονία), Παύλου Μελά (Κ. Μακεδονία), Θερμαϊκού (Κ. Μακεδονία), Καλαμαριάς (Κ. Μακεδονία), Κορδελιού-Ευόσμου (Κ. Μακεδονία), Παιονίας (Κ. Μακεδονία), Σιντικής (Κ. Μακεδονία), Αρταίων (Ήπειρος), Αγρινίου (Δ. Ελλάδα), Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Αττική), Κερατσινίου-Δραπετσώνας (Αττική), Περάματος (Αττική), Σαλαμίνος (Αττική), Ασπροπύργου (Αττική), Φυλής (Αττική), Άργους-Μυκηνών (Πελοποννήσου), Κορινθίων (Πελοποννήσου).
απο planet-greece.blogspot.com
 
Top