Μόνη της φαίνεται να αποφάσισε να έρθει η ηρωίνη του Noor 1 από τα Αραβικά Εμιράτα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη σχετική δικαστική απόφαση. Eνάμιση χρόνο (και κάμποσους τυχαίους θανάτους) αργότερα, έρχεται προς το τέλος της η εκδίκαση της υπόθεσης Noor1.
Ο Αιμίλιος Κοτσώνης κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στη διαμετακόμιση ναρκωτικών, όπως και οι Παναγιώτης Φάρος και Βασίλειος Κουρούβανης. Από τους Έλληνες ένοχοι για την οργάνωση κρίθηκαν οι Γεράσιμος Γιανουσάκης και Γιώργος Μπουρδούβαλης ως απλά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Από τους υπόλοιπους ένοχοι κρίθηκαν τρεις τουρκικής καταγωγής κρατούμενοι που συσκεύαζαν τα ναρκωτικά στις αποθηκές στο Κορωπί. Αθώοι κρίθηκαν ο πλοιοκτήτης και όλο το πλήρωμα.
Η απόφαση του δικαστηρίου απέχει πολύ από την πρόταση της εισγγελέως, Μαρίας Τρουπή, η οποία συγκεκριμένα, είχε ζητήσει την ενοχή των 26 κατηγορουμένων, για έξι εκ των οποίων τόνισε ότι είχαν συστήσει «διεθνούς εμβέλειας εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε κέρδος πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ».
Σύμφωνα με την espresso παρατηρήθηκαν πρωτοφανείς καταστάσεις σήμερα το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά όπου αναμενόταν η απόφαση για το ναρκόπλοιο Noor 1, καθώς δεν επιτρεπόταν η είσοδος στους δημοσιογράφους για 20 λεπτά.
Lefteria:
Η Ελληνική δικαιοσύνη έκανε πάλι το θαύμα της,αθώοι οι κατηγορούμενοι γιά  δύο τόνους ηρωϊνη.
Αλίμονο !τό γράμμα του νόμου άλλωστε εφαρμόζεται μονάχα έαν συλληφθεί κανένας φουκαράς με κανένα τσιγαρλίκι στη κατοχή του ή μικροποσότητα ναρκωτικών  γιά προσωπική του χρήση.
Η δικαιοσύνη τό έχουμε επισημάνει αρκετές φορές δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους
 
Top