Με 179 θετικές ψήφους πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική. Συνολικά ψήφισαν 281 βουλευτές, καθώς απουσίαζαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής...
 

Υπέρ του εκλογικού νόμου επί της αρχής, ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων. Κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. «Παρών» ψήφισε το ΚΚΕ.

Στην ονομαστική ψηφοφορία επί του άρθρου 1 ψήφισαν ναι 180 βουλευτές, όχι 81 βουλευτές και παρών δήλωσαν 20 βουλευτές. Επί του άρθρου 2 ναι ψήφισαν 179 βουλευτές, όχι 83 βουλευτές και παρών δήλωσαν 19 βουλευτές. Επί του άρθρου 3 ναι ψήφισαν 163 βουλευτές, όχι 101 βουλευτές και παρών 17 βουλευτές. Επί των άρθρων 3 και 4 ναι ψήφισαν 179 βουλευτές, όχι ψήφισαν 86 βουλευτές και 16 δήλωσαν παρών.

Οι διαφοροποιήσεις
Διαφοροποιήθηκε από την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Δημαράς, ο οποίος προέρχεται από τους Οικολόγους Πράσινους.

Ο κ. Δημαράς δήλωσε «παρών» στο άρθρο 3 του εκλογικού νόμου που αφορά στο πλαφόν εισόδου των κομμάτων στη βουλή.

Με διαφοροποιήσεις εμφανίστηκε στην ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Οι Σπύρος Δανέλλης, Σπύρος Λυκούδης και Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσαν "παρών" στο άρθρο για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, σε αντίθεση με υπόλοιπους βουλευτές του Ποταμιού.

Επίσης, οι Γιώργος Αμυράς και ο Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσαν "παρών" στο άρθρο 1 για την ψήφο στα 17, ενώ ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ δήλωσε παρών στο άρθρο 1 και στο άρθρο 3 για το πλαφόν εισόδου στη βουλή και καταψήφισε τα υπόλοιπα.
 
Top