Έρευνες για τον εντοπισμό κυκλώματος που επιχειρεί να μεταφέρει μετανάστες μέσω του...


 λιμανιού της Πάτρας σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιεί το κεντρικό λιμεναρχείο, μετά τη σύλληψη ενός 23χρονου οδηγού για διακίνηση αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Λιμενικό, έπειτα από έλεγχο που έγινε σε φορτηγό στην πύλη εισόδου του λιμανιού βρέθηκαν, ανάμεσα στο φορτίο με τα καρπούζια, πρόχειρα διαμορφωμένες κρύπτες, μέσα στις οποίες εντοπίστηκαν έξι μετανάστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι λιμενικοί, το φορτηγό είχε ξεκινήσει από περιοχή της Δυτικής Ελλάδας με προορισμό χώρα του εξωτερικού και οι αλλοδαποί είχαν μπει στο φορτηγό πριν αυτό φτάσει στο λιμάνι.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει το λιμεναρχείο περιμετρικά του νέου λιμανιού, ώστε να αποφεύγεται η είσοδος αλλοδαπών, οι οποίοι επιχειρούν να μπουν κρυφά σε κάποιο φορτηγό, που έχει προορισμό λιμάνι της Ιταλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τους μετανάστες που εντοπίζονται είναι ανήλικοι και διαμένουν σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, τα οποία βρίσκονται απέναντι από το νέο λιμάνι.

 
Top