Η αρμόδια υπηρεσία έρευνας για τον καρκίνου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δεν κατέληξε σε επαρκή συμπεράσματα σχετικά με την κατανάλωση καφέ και την πρόκληση καρκίνου.

Πιο αναλυτικά, οι ειδικοί εξέτασαν περισσότερες από 1.000 επιστημονικές έρευνες σχετικά με τις ιδιότητες του καφέ και του μάτε και είδαν ότι και τα δύο αυτά ροφήματα είχαν χαρακτηριστεί το 1991 ως «πιθανώς καρκινογόνα για τους ανθρώπους». Ωστόσο, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τότε δείχνουν ότι κανένα από τα δύο δεν μπορούν να συσχετιστούν με το υψηλό ρίσκο εμφάνισης καρκίνου.
«Πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση που αναδεικνύει τις δυσκολίες για την απόδειξη του ρίσκου μεταξύ της κατανάλωσης τροφών και του καρκίνου», δηλώνει ο Δρ. Ντάρεν Σάουντερς του τμήματος Παθολογίας στο πανεπιστήμιο New South Wales.
πηγή: medicalnews.gr
 stogiatro.gr
 
Top