Η κυβέρνηση Τσίπρα προχωρά σταθερά στην αποδόμηση του ασφαλιστικού συστήματος και στην μείωση των παροχών. Μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου, προχώρησε στην υπογραφή της  υπουργικής απόφασης για τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ για όσους έχουν αποχωρήσει από 01/09/2013, σύμφωνα με την οποία  υπάρχει νέα μείωση στο ποσόν του εφάπαξ για τους ασφαλισμένους.

Η καταβολή του εφάπαξ δηλαδή όχι μόνο καθυστέρησε περίπου τρία χρόνια και αντί να δοθεί εντόκως λόγω της καθυστέρησης, δίδεται με περαιτέρω μείωση κατά 18%, με αποτέλεσμα οι συνολικές μειώσεις από την αρχή της κρίσης στο εφάπαξ, να αγγίζουν το 55%.

 Αυτό αποτελεί ληστεία εις βάρος των ασφαλισμένων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και σαφώς ανατροπή κάθε έννοιας ισότητας, με δεδομένο ότι το ποσόν, που καταβάλλεται δεν απορρέει από τα χρόνια ασφάλισης , όπως είναι δίκαιο και σωστό, αλλά από τον χρόνο καταβολής του!!!

Και σίγουρα με βάση τους μνημονιακούς νόμους δεν θα μείνει μόνο εδώ.

Το εφάπαξ, το οποίο διαμορφώνεται με βάση τις εισφορές των ασφαλισμένων περικόπτεται συνεχώς μέχρι την πλήρη εκμηδένισή του.

Δεν υπάρχει ρύθμιση της νεομνημονιακής κυβέρνησης Τσίπρα, δεν υπάρχει μέρα που να μην αποφασισθεί ένα νέο μέτρο εις βάρος των εργαζομένων, των ασφαλισμένων, εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Ας μη θεωρούν όμως οι κυβερνώντες ότι  ο Ελληνικός λαός αποδέχεται την λεηλασία της ζωής του.

Η οργή ξεχειλίζει και η ανατροπή θα έρθει!

Της Δέσποινας Σπανού υπεύθυνης του Τμ. Εργατικής Πολιτικής της ΛΑΕ

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com
 
Top