Έχεις λιώσει στη γυμναστική και στη δίαιτα αλλά η κοιλιά, κοιλιά! Μήπως, λοιπόν, κάνεις κάτι λάθος με τη διατροφή σου;...



Όσους κοιλιακούς και να κάνεις πάνε στράφι, αν κάνεις λάθος επιλογές στην καθημερινή διατροφή σου. Αν, για παράδειγμα, καταναλώνεις πολλά γαλακτομικά αυτά θα σου προκαλέσουν φούσκωμα ακόμα και αν δεν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη. Κι ενώ μπορεί όλη μέρα να είσαι νηστική, ένα πρωινό με γάλα και δημητριακά αρκεί για να κάνει την κοιλιά σου σαν μπαλόνι!
Τέτοιου είδους… παρενέργειες είναι ικανές να σου καταστρέψουν την εμφάνιση στην παραλία και τους κόπους μηνών. Φρόντισε, λοιπόν, πριν βγεις στην παραλία να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές και δεν θα χάσεις:

1. Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα πρωτεϊνούχο πρωϊνό, που θα σε χορτάσει και δεν θα σε φουσκώσει, όπως ασπράδια αυγών ή ομελέτα. Εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις και 3 φρυγανιές με βούτυρο και μέλι.

2. Μην φας την προηγούμενη μέρα, αλλά ούτε και τη μέρα που θες να βγεις στην παραλία όσπρια, λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι, χόρτα και φάε με μέτρο ντομάτα και κρεμμύδι.

3. Μην πίνεις παρά ελάχιστο νερό κατά τη διάρκεια του γεύματός σου και περιόρισε τα αναψυκτικά.

4. Μην τρως το φαγητό σου λαίμαργα, αλλά προσπάθησε να το απολαύσεις.

5. Απόφυγε τα πολλά μπαχαρικά, τα τηγανητά και τις σούπες.

 
Top