Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών από την 1η Ιουλίου προχωρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου αλλά και τις πληρωμές που εκκρεμούν για τον Ιανουάριο.

Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε τη σχετική απόφασή της, επισημαίνοντας ότι «ο τίμιος ιατρός του Οργανισμού που εργάζεται αξιοπρεπώς, αργοπεθαίνει. Ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους ότι προσπαθούμε να παραμείνουμε κοντά τους στην ΠΦΥ με κάθε τρόπο και να μην κλείσουν τα ιατρεία μας, υπό το βάρος των οικονομικών μας υποχρεώσεων και χωρίς πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ».

Με αφορμή μάλιστα το αίτημα του προέδρου του ΕΟΠΥΥ για δήλωση των γιατρών που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση, η Ένωση κάλεσε την «ηγεσία του ΕΟΠΥΥ να επισπεύσει την τήρηση των υποχρεώσεων της, χωρίς νουθεσίες και υποδείξεις προς τους συμβεβλημένους ιατρούς». Και πρόσθεσε πως «αν μάλιστα το επιθυμεί, οι ιατροί που θα πληρωθούν και δεν θα συμμετέχουν στην επίσχεση, ας το δηλώσουν εγγράφως στον ΕΟΠΥΥ για να έχει ο οργανισμός την πληροφόρηση του, με όποιον τρόπο του φανεί αυτή χρήσιμη».
πηγη
 
Top