ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ....ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ...
 

Τραγουδιστής, ηθοποιός, παρουσιαστής, διαφημιστική μηχανή σε κάθε λογής προϊόν - από πατατάκια, φρυγανιές, αναψυκτικά, παγωτά, γαλακτοκομικά προϊόντα, τσίχλες κα. - αλλά και βιτρίνα σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης όποτε το ζητήσουν κυρίες της "καλής κοινωνίας", με αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα για κάθε του ιδιότητα (αν αναλογιστεί κανείς τις αντιδράσεις στις μουσικές του επιλογές, βλ. συναυλία στην Κύπρο, στις θεατρικές και κινηματογραφικές του προσπάθειες, αλλά και στις λαμπερές επισκέψεις με εκπροσώπους της κοσμικής ζωής, αλλά και της εκκλησίας σε καταυλισμούς προσφύγων), ο Σάκης Ρουβάς έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό 'Κ' της Καθημερινής. Μια συνέντευξη στην οποία είναι, όπως σημειώνει το περιοδικό, "πιο πολιτικός από ποτέ. Ο τραγουδιστής, σύμφωνα με όσα αναφέρει η συνάδελφος Τασούλα Επτακοίλη που υπογράφει τη συνέντευξη, θέλησε διακαώς να μιλήσει για θέματα πολιτικής, όπερ και εγένετο.

Μίλησε για την οικονομική κρίση και τις... προσπάθειές του για σωστή διαχείριση, τον Αλέξη Τσίπρα που πιστεύει όπως λέει ότι "κάνει το καλύτερο" που μπορεί, αλλά και την πρόθεσή του να ασχοληθεί με τα κοινά. Επιπλέον, ο κ. Ρουβάς σχολίασε την επιλογή του, πέρσι τέτοιο καιρό, να αναρτήσει βίντεο στο οποίο καταφερόταν εναντίον του δημοψηφίσματος όπως εξήγησε, χωρίς να παίρνει θέσει υπέρ του ΝΑΙ ή του ΌΧΙ.

Στο δημοψήφισμα δεν τοποθετήθηκα υπέρ του 'ΝΑΙ'

"Το γεγονός ότι είμαι υπέρ όσων μας ενώνουν. Στο «μαζί» βρίσκονται οι λύσεις, όχι στο διχασμό" ανέφερε ο Σάκης Ρουβάς στην ερώτηση, τι τον έκανε να ανεβάσει το εν λόγω βίντεο. "Δεν τοποθετήθηκα υπέρ του «ναι» ή του «όχι» με εκείνη την ανάρτηση, αλλά εναντίον του ίδιου του δημοψηφίσματος. Τη στιγμή που θα έπρεπε να μας δείχνουν έναν κοινό δρόμο, μας οδηγούσαν στην πόλωση. Και αυτό σε συνθήκες κρίσης, όταν η χώρα είναι τόσο ευάλωτη, είναι χαριστική βολή. Με έπνιγε, λοιπόν, όλο αυτό, δεν μπορούσα να σιωπήσω. Ένιωσα την ανάγκη να τοποθετηθώ ως πολίτης" συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας αισθητικά μου άρεσε πολύ

Μοιραία, η συζήτηση πήγε στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος και είχε επιλέξει το δημοψήφισμα. "Αισθητικά μου άρεσε πολύ. Θα έπρεπε περισσότεροι νέοι άνθρωποι να ασχολούνται με την πολιτική" ανέφερε και εξήγησε πως αποτιμά την πορεία του Αλέξη Τσίπρα μέχρι σήμερα.

"Κάθε φορά που ψηφίζουμε, είναι σαν να υπογράφουμε ένα συμβόλαιο με τον άνθρωπο που επιλέγουμε να μας κυβερνήσει. Και υπάρχουν τέσσερα σενάρια.

Πρώτον: Να εκλεγεί, να υλοποιήσει όλα όσα μας είχε υποσχεθεί και το αποτέλεσμα να είναι -με μετρήσιμα μεγέθη- θετικό. Αυτό, ναι, είναι νίκη! Τότε είναι σαν να έχουμε κερδίσει λαχείο!

Δεύτερον: Να μας έχει προτείνει μερικές καλές ιδέες, να τον ψηφίσουμε, να τις εφαρμόσει, αλλά το αποτέλεσμα να μην είναι το προσδοκώμενο. Αυτό δεν είναι ένα καλό σενάριο, αλλά τουλάχιστον αντανακλά μια έντιμη σχέση και ειλικρινή. Ασε που είναι και εποικοδομητικό. Την επόμενη φορά, αυτός ο πολιτικός ξέρεις πως θα έχει μάθει από το λάθος του και θα έχει βελτιωθεί.

Τρίτον: Κάποιος σου υπόσχεται κάτι, ανεβαίνει στην εξουσία, δεν το υλοποιεί, αλλάζει ρότα, αλλά, παρά ταύτα, το αποτέλεσμα που φέρνει είναι θετικό. Λαχείο κι αυτό. Χαλάλι του που δεν έκανε όσα είπε.
Και τέταρτο και τελευταίο: Ενας πρωθυπουργός εκλέγεται υποσχόμενος κάποια πράγματα, κάνει τα εντελώς αντίθετα και οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Αν δεν τα πίστευε και σε παραμύθιαζε, είναι ψεύτης. Αν είχε υποτιμήσει την κατάσταση και δεν μπόρεσε να αντιδράσει, είναι ανίκανος" εξήγησε για τον τρόπο που βλέπει τους πολιτικούς. Όπως είπε για τον Αλέξη Τσίπρα δεν θα επέλεγε το σενάριο της ψευτιάς.

"Ξύπνησε από ένα όνειρο και βρέθηκε σε έναν... εφιάλτη. Πιστεύω ότι προσπαθεί να κάνει το καλύτερο. Αλλά δεν ξέρω αν μπορεί. Αυτήν τη στιγμή, τα μετρήσιμα μεγέθη είναι εναντίον του. Το αποτέλεσμα τον έχει διαψεύσει. Μιλάτε για συμμετοχή και ενεργοποίηση των πολιτών" σημείωσε.

Δεν το αποκλείω να ασχοληθώ με την πολιτική

Η δημοσιογράφος του "Κ" αναρωτήθηκε αν ο καλλιτέχνης θα μπορούσε ποτέ να ασχοληθεί με την πολιτική: "Με ρωτάτε αν, λειτουργώντας αλτρουιστικά, θα αποφάσιζα να αφήσω τη δουλειά μου και την οικογένειά μου και να αφοσιωθώ στο δημόσιο συμφέρον; Δεν το αποκλείω. Δεν λέω όχι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα σε καλέσει η ζωή να κάνεις" σημείωσε.
"Αν έπαιρνα ποτέ μια τέτοια απόφαση, πάντως, δεν θα θα το έκανα λέγοντας «εγώ θα τα καταφέρω καλύτερα από όλους»... Εχει κοντά πόδια το ψέμα. Και το ίδιο συμβαίνει με τη φήμη και την εξουσία, που τόσο σαγηνεύουν τους ανθρώπους, αλλά μπορούν και να τους καταστρέψουν, αν εκείνοι δεν συμπεριφερθούν με εντιμότητα, ήθος και συνέπεια" καταλήγει.

Η ζωή του Σάκη μετά το... πολυνομοσχέδιο

Ο Ρουβάς αναφέρθηκε και στα νέα μέτρα που φέρνει η πρώτη αξιολόγηση, τονίζοντας πως κάνει όπως οι Έλληνες τον προγραμματισμό του, ο οποίος και ανατρέπεται διαρκώς από τα νέα δεδομένα. "Θα ήταν υποκρισία να πω ότι η κρίση με επηρεάζει όσο πολλούς συμπατριώτες μας που με το ζόρι τα βγάζουν πέρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κι εγώ δεν πρέπει να αποφασίζω καθετί έπειτα από πολλή σκέψη, με στόχο την πιο σωστή διαχείριση" σημειώνει και καταλήγει: "Πάντως, έχει χαθεί ο βηματισμός και σε ψυχολογικό επίπεδο, όλο αυτό είναι βάρβαρο".

news247.gr
 
Top